Ο δήμαρχος Ικαρίας για τις λουτροπηγές

Υπογράφηκε χθες 14 Οκτωβρίου 2019 η διοικητική πράξη αναγνώρισης της λουτροπηγής Απόλλωνα των Θέρμων Ικαρίας από τον Υπουργό Τουρισμού.

Η Δημοτική Αρχή κατάφερε μέσα σε ένα μήνα να ολοκληρώσει τις εργασίες που απαιτούνταν σε αντίθεση με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή – η οποία αρκέστηκε να καταθέσει έναν σχεδόν έτοιμο φάκελο που της παρέδωσε η Δημοτική Αρχή του κ. Σταυρινάδη- και παρά τις συνεχείς οχλήσεις από το Υπουργείο Τουρισμού για συμπληρωματικές εργασίες οδήγησε την λουτροπηγή Απόλλωνα εις γνώσιν της σε σφράγιση στις 17 Σεπτεμβρίου 2019 αφού δεν έπραξε τα απαιτούμενα στην πενταετή θητεία της ως όφειλε.

Όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα.

Δεσμευόμαστε σε όλους τους συμπατριώτες μας ότι θα συνεχίσουμε δυναμικά τις εργασίες μας και στόχος μας είναι να αποκτήσουν οι πηγές της Ικαρίας και το ειδικό σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ.

Επιπρόσθετα θα συντάξουμε και θα καταθέσουμε φάκελο και για την πηγή Σπηλιά Θέρμων κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει προκειμένου να αναγνωριστεί ως φυσικός πόρος και στη συνέχεια να πάρει το ειδικό σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη και τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μ. Κόνσολα για την ουσιαστική συνεργασία του Υπουργείου τους και των υπηρεσιών του με την Δημοτική Αρχή και την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημά μας.

Επίσης ευχαριστούμε τον Βουλευτή του Νομού μας κ. Χ. Στεφανάδη για την έμπρακτη στήριξή του από την πρώτη στιγμή.

Σχολιάστε Ελεύθερα