Α. Μιχαηλίδης: Να ακυρωθεί η εργολαβία για την καθαριότητα στο Σκυλίτσειο

Τη Διοίκηση του Σκυλίτσειου Γενικού Νοσοκομείου Χίου να ακυρώσει άμεσα την απόφαση που έχει λάβει για εγκατάσταση εργολάβων στην καθαριότητα και να παρατείνει τις ατομικές συμβάσεις καταρχήν μέχρι το Δεκέμβριο 2021, καλεί ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

“Όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουμε υποστηρίξει την έξοδο των εργολάβων από τα νοσοκομεία και την ανάθεση του έργου της καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης απευθείας σε εργαζόμενους μέσω ατομικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, κάποιες Διοικήσεις νοσοκομείων προχώρησαν πρόθυμα και εσπευσμένα στην επιστροφή των εργολαβικών εταιρειών στα νοσοκομεία”, αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης στη δήλωσή του και συνεχίζει:

“Μετά την πρόσφατη νομοθέτηση παράτασης των συμβασιούχων σε νοσοκομεία και λοιπές δομές Υγείας μέχρι το Δεκέμβριο του 2021, παράταση την οποία προτείναμε και υποστηρίξαμε στη Βουλή, η επιστροφή στο καθεστώς των εργολάβων πρέπει άμεσα να διακοπεί. Καλούμε και τη Διοίκηση του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου να ακυρώσει άμεσα την απόφαση που έχει λάβει για εγκατάσταση εργολάβων στην καθαριότητα και να παρατείνει τις ατομικές συμβάσεις καταρχήν μέχρι το Δεκέμβριο 2021”, προσθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα