Με τον βουλευτή του νομού συναντήθηκε το συμβούλιο της κοινότητας Σαμίων

Συνάντηση με τον βουλευτή Σάμου, κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, πραγματοποίησε την Κυριακή το συμβούλιο της κοινότητας Σαμίων.

Τα μέλη του συμβουλίου της κοινότητας εξέφρασαν την ανησυχία τους για την έξαρση των μεταναστευτικών- προσφυγικών ροών που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, τονίζοντας ότι τις συνέπειες και το βάρος καλείται να αντιμετωπίσει αποκλειστικά η πρωτεύουσα του νομού, η πόλη της Σάμου. Επιπλέον, επισήμαναν πως σε συνδυασμό με το γεγονός ότι από πλευράς των αρμόδιων υπηρεσιών φαίνεται ότι δεν λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση προσφύγων-μεταναστών εγκυμονεί πλέον άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, την εύρυθμη οικονομική λειτουργία της πόλης και την κοινωνική συνοχή.

Το συμβούλιο της κοινότητας ζήτησε να υλοποιηθούν όλες οι διαχρονικές υποσχέσεις- δεσμεύσεις για αποσυμφόρηση και απεγκλωβισμό των προσφύγων-μεταναστών, να κλείσει η υπάρχουσα δομή στην πόλη της Σάμου και ο χώρος του υφιστάμενου ΚΥΤ να αποδοθεί στον Δήμο Σάμου. Στη συνέχεια υπήρξε συζήτηση για τα υπόλοιπα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας όπως ο βιολογικός, το χωροταξικό, θέματα παιδείας (έλλειψη κτιριακών δομών σχολικών μονάδων), υγείας (υποστελέχωση ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Σάμου) καθώς και προτάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης μας (προώθηση του master plan έτσι ώστε να αποτελεί ο κόλπος Βαθέος ελκυστικό προορισμό για κρουαζιερόπλοια και σκάφη αναψυχής).

Ο Κ. Στεφανάδης ενημέρωσε το τοπικό συμβούλιο για την επικοινωνία που είχε μετά από δική του πρωτοβουλία με τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδη σχετικά με το μείζον πρόβλημα του μεταναστευτικού όπως, επίσης, και για την επικοινωνία του με τον Υπουργό Υγείας Β. Κικιλιά για να βρεθούν λύσεις για τις δομές υγείας του νησιού. Ο βουλευτής, επίσης, διαβεβαίωσε το συμβούλιο για τη στήριξή του και τη συνεργασία που θα υπάρξει με σκοπό τη λύση των προβλημάτων της πόλης μας.

Σαμιακό βήμαCategories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΑΜΟΣ

Tags:

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: