Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Η ΝΔ αντί να πανηγυρίζει για τη Novartis ας φροντίσει να αποζημιωθεί η χώρα μας

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός στις ΗΠΑ με την Novartis αποδεικνύει την ύπαρξη και της πολιτικής διάστασης στη χώρα μας αυτού του μεγάλου διεθνούς σκανδάλου.

«Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Novartis στις ΗΠΑ επιβεβαιώνει αυτό που όλο το διάστημα λέγαμε, ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο διεθνές σκάνδαλο που έχει και τα αντίστοιχά του πλοκάμια, ιατρικά και πολιτικά, στη δική μας χώρα» τόνισε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Όπως σημείωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Kontra Channel, την ίδια στιγμή «οι εργασίες της Προανακριτικής για την υποτιθέμενη σκευωρία γύρω από τη Novartis, που καλλιέργησε η πλειοψηφία της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, έκλεισαν με τον ίδιο αντιθεσμικό τρόπο που λειτούργησαν όλο αυτό το διάστημα».

Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε και η πλειοψηφία του αρνήθηκε στοιχειώδη δικαιώματα όπως να κληθούν συγκεκριμένοι μάρτυρες προκειμένου να διαφωτιστεί αυτή η υπόθεση.

«Από την αρχή της διαδικασίας επιχειρήθηκε να παραβιαστεί η αρχή της μυστικότητας των προστατευόμενων μαρτύρων από την πλειοψηφία κάτι που δεν έγινε δεκτό από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Το Επιστημονικό Συμβούλιο άδειασε την πλειοψηφία λέγοντας ότι δεν μπορούν να κληθούν ως ύποπτοι μη πολιτικά πρόσωπα».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι είναι κοινή άποψη στην ελληνική κοινωνία ότι υπάρχει σκάνδαλο αλλά δεν αποδείχθηκε σκευωρία. Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου χαρακτήρισε βιαστικούς τους πανηγυρισμούς της ΝΔ γύρω από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

«Ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός είναι ένας συμβιβασμός προκειμένου να υποχρεωθεί η εταιρεία να πληρώσει μία αποζημίωση εκεί που επλήγη το δημόσιο συμφέρον. Δεν έρχεται να αναιρέσει τα στοιχεία που είχε δώσει το FBI ούτε οι διωκτικές αρχές ή τα στοιχεία της ελληνικής έρευνας. Αφορά τις αποζημιώσεις, δεν αφορά το ποινικό σκέλος ή τα ζητήματα ενδεχόμενης διαφθοράς ιδιωτών ή πολιτικών προσώπων» εξήγησε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Μάλιστα, κάλεσε την κυβέρνηση «αντί να πανηγυρίζει για έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό στις ΗΠΑ να κοιτάξει να δει πώς θα γίνει η αποζημίωση για το πλήγμα που υπέστη το ελληνικό δημόσιο συμφέρον».

ΑΥΓΗ

Σχολιάστε Ελεύθερα