Θ.Παφίλης: Όλοι τους αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ να διερευνηθεί ουσιαστικά η υπόθεση «Novartis»

Τον υποκριτικό χαρακτήρα που έχουν οι «καυγάδες» της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ για τα σκάνδαλα ανέδειξε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Με αφορμή την υπόθεση «Novartis» υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε την πρόταση του ΚΚΕ να διερευνηθεί ουσιαστικά η υπόθεση, ενώ η ΝΔ περιόρισε την Προανακριτική αποκλειστικά στον Παπαγγελόπουλο.

Σε σχέση με την υπόθεση Μιώνη και τη συνομιλία με τον Νίκο Παππά, ανέφερε πως δείχνει το πάρε – δώσε όλων των κυβερνήσεων με τους επιχειρηματικούς ομίλους και με τα κράτη. «Αυτοί είναι οι σύμμαχοί σας;», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε που μαγνητοφωνήθηκε ένας υπουργός από έναν οικονομικό παράγοντα του Ισραήλ.

Αναφέρθηκε επίσης στις συνακροάσεις – υποκλοπές στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως η διερεύνηση της υπόθεσης εκκρεμεί από το 2017.

Αναφορικά με την τροπολογία του ΚΚΕ που καθιστά δωρεάν και υποχρεωτική τη μετάδοση των μηνυμάτων που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας, υπογράμμισε πως δεν είναι δυνατόν να πεθαίνει κόσμος και αυτοί να βγάζουν χρήματα.

902

Σχολιάστε Ελεύθερα