Το φεστιβάλ της Δράμας στην Ικαρία

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την περαιτέρω προβολή της μικρού μήκους ταινίας εντάσσει στον ετήσιο προγραμματισμό του τη διοργάνωση προβολών ταινιών μικρού μήκους σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.  Εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια το Φεστιβάλ των Μικρομηκάδων «ταξιδεύει» με τις ταινίες του σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου: από τις Κυκλάδες και την Μακεδονία, έως το Σίδνευ της Αυστραλίας.

Η θέση του Φεστιβάλ Δράμας στο εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο, ως το κορυφαίο φεστιβάλ στο είδος του, αλλά και η διεθνής του αναγνώριση συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία των ‘ταξιδιών’ του, που καίριο σκοπό έχουν την προβολή και διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών.

Κινηματογραφικές προβολές  με ελεύθερη είσοδο για όλους

ΑΗΜΕΡΑ

 1. LA ULTIMA HIJAΕΥΗ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ 21 λεπτά
 2. EN PARTIE- ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΕΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 16 λεπτά
 3. CALLING – ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ 16 λεπτά
 4. ΌΛΑ ΓΙΑ ΌΛΑ –ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗΣ 30 λεπτά
 5. ΒEYOND GOOD & EVIL ORΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ 12 λεπτά
 6. ΒΟΥΡΒΟΥΡΟΥ – ΚΑΡΙΝΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ – 22 λεπτά
 7. THE SOUND –ANTONY PETROY15 λεπτά
 8. ΑΒΑΝΟΣ (Χρυσός Διόνυσος) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΜΗΣ– 20 λεπτά
 9. 37 μέρες ( βραβείο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας) Νικολέτα Λεούση 23 λεπτά

Β’ ΗΜΕΡΑ

 1. Η ΣΙΓΗ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ– ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΚΑΤΟΣ- 19 λεπτά
 2. ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΙΧΟΣ- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ-10 λεπτά
 3. AVE EVA- OLIWIA TWARDOWSKA-13 λεπτά
 4. ΑΡΙΑ- ΜΥΡΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ- 14 λεπτά
 5. ΠΟΛΥΕΛΑΙΟΣ- ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΛΑΡΟΣ10 λεπτά
 6. ΜΟΛΛΥ 6-8 –ΕΥΘΥΜΗΣ ΜΙΧΕΛΟΥΔΑΚΗΣ-18 λεπτά
 7. ΝΑΡΚΗ- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣ-22 λεπτά
 8. QUIDNUNC –ΧΑΡΗΣ ΑΓΙΩΤΗΣ – 22 λεπτά
 9. ΕΚΤΟΡΑΣ ΜΑΛΟ-Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (Χρυσός Διόνυσος) – ΖΑΚΛΙΝ ΛΕΝΤΖΟΥ- 25 λεπτά

Να θυμίσουμε πως μεγάλος νικητής της φετινής διοργάνωσης (Χρυσός Διόνυσος) ανακηρύχθηκε ο Παναγιώτης Χαραμής για την ταινία του «Άβανος», ένα road-γουέστερν στην ελληνική επαρχία, με ήρωα έναν πρώην κατάδικο που νοιώθει ενοχές για το εργατικό ατύχημα του φίλου του στα σφαγεία όπου εργάζεται, ενώ η σύντροφός του πέφτει για άλλη μια φορά θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στην ταβέρνα του χωριού όπου δουλεύει.  Τον Αργυρό Διόνυσο απέσπασε η ταινία της Ζακλίν Λέντζου «Έκτορας Μαλό-η τελευταία μέρα της χρονιάς», με ηρωίδα μια μοναχική κοπέλα που τελικά συμφιλιώνεται με την μοναξιά της.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις φετινές ταινίες είχαν η σεξουαλική κακοποίηση γυναικών  και οι εργασιακές σχέσεις: απλήρωτοι εργαζόμενοι που καταλήγουν στο δρόμο και το κρύβουν από το περιβάλλον τους, υπάλληλοι που δεν έχουν να φάνε, διεφθαρμένοι συνδικαλιστές που αποτελούν μέρος του προβλήματος, εργατικά ατυχήματα, αλλά και ταξικές ανισότητες, σχέση πολίτη-αστυνομίας, πολιτικές αλληγορίες.

Ταυτόχρονα, νέες  θεματικές ενότητες έχουν έρθει στο προσκήνιο: η γενιά των social media, η νέα γλώσσα των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, ο εθισμός στο διαδίκτυο, η «σελφίτιδα» και η φρενίτιδα των live, οι ερωτικές γνωριμίες μέσω F/B, αλλά και τα fake news στην ανθρωποφάγα τηλεόραση που αναπαράγει τα στερεότυπα απέναντι στους ξένους. Η σχέση εγγονών και παππούδων φαίνεται επίσης να απασχολεί όλο και περισσότερους νέους δημιουργούς.

Σχολιάστε Ελεύθερα