Αλ. Τσίπρας: Στήριξη του δημόσιου τομέα και κεντρικές παρεμβάσεις στην οικονομία

Εισήγηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προδευτική Συμμαχία στη συνάντηση του με τη Διοίκηση της ΔΕΘ- Helexpo και το Σωματείο Εργαζομένων

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο ιστορικής τομής. Η πανδημία αλλάζει εκ των πραγμάτων την αντίληψη των ανθρώπων για το δημόσιο χώρο και για τη σχέση δημόσιου-ιδιωτικού.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι χρειαζόμαστε ισχυρά δημόσια νοσοκομεία, ισχυρά δημόσια σχολεία, χρειαζόμαστε όμως και ένα κράτος που θα έχει έναν ισχυρό ρόλο, καθοδηγητικό των οικονομικών εξελίξεων. Οι κεντρικές παρεμβάσεις στην οικονομία, σε μια αναπτυξιακή προοπτική, θα είναι το μέλλον και μετά την πανδημία.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε σημαντική προσπάθεια για να στηριχτεί ο θεσμός της ΔΕΘ-Helexpo και να έχει τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που είχε τα προηγούμενα χρόνια.

Άλλωστε, οι συζητήσεις και η διαδικασία για την ανάπλαση της ΔΕΘ ξεκίνησαν με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και είναι θετικό ότι η σημερινή κυβέρνηση προχωράει και στηρίζει αυτό το έργο και ακόμα πιο θετικό ότι μετά τη διαβούλευση που έγινε θα υπάρξουν περισσότεροι πράσινοι και ελεύθεροι δημόσιοι χώροι.

Σχολιάστε Ελεύθερα