Συγκέντρωση στη Μυτιλήνη για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Συγκέντρωση για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το στέλεχος της ακροδεξιάς οργάνωσης Χρυσή Αυγή Γιώργο Ρουπακιά, διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου, σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς.

Σε ανακοίνωσή της η Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επισημαίνει: «Συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στις 18/9 από τάγμα θανάτου της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Όπως κάθε χρόνο κρατάμε ζωντανή την παρακαταθήκη να ηττηθεί ο φασισμός και απαιτούμε τιμωρία των ναζί δολοφόνων. Η πολύχρονη δίκη έφτασε στο τέλος της και την Τετάρτη 7/10 θα ανακοινωθεί η απόφαση. Το πολιτικό-κοινωνικό σύστημα, που τρέφει το φασισμό και καλύπτει τις τραμπούκικες εγκληματικές δράσεις της συμμορίας, επιζητά οι φασίστες να πέσουν στα μαλακά. Εμείς βροντοφωνάζουμε δεν είναι αθώοι και η παραδειγματική τιμωρία τους είναι επιβεβλημένη για τη δολοφονία του Φύσσα, του Λουκμάν, τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες και όλα τα εγκλήματα της Χ.Α. Την ίδια ώρα παλεύουμε να απομονωθούν οι διάφορες φασιστικές ομάδες που ξεφυτρώνουν και όπως και η Χ.Α. συγκροτούν σύγχρονα τάγματα εφόδου. Να αποκρούονται οι δολοφονικές δράσεις ενάντια σε αγωνιστές της Αριστεράς, σε πρόσφυγες, σε αντιφασίστες και σε κάθε διαφορετικό άνθρωπο που ξεφεύγει από τα δήθεν πρότυπα της Αρίας φυλής και των δήθεν ιδεωδών του ελληνοχριστιανικού γένους και πολιτισμού.

Απαιτούμε:
– Την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων. Οι Ναζί στη φυλακή. Να σταματήσει κάθε ξενοφοβική-ρατσιστική ρητορεία και η προβολή της Χ.Α. από τα ΜΜΕ.

– Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες στα κλειστά ξενοδοχεία της Λέσβου και μετά την καραντίνα στην ηπειρωτική χώρα. Να δοθεί η απαραίτητη και επείγουσα υγειονομική φροντίδα σε όλους-ες.

– Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε οι πρόσφυγες /μετανάστες να μπορούν να ταξιδέψουν στις χώρες – προορισμού που επιθυμούν. Όσοι παραμείνουν στη χώρα, να ενταχθούν ισότιμα στις τοπικές κοινωνίες σε ανθρώπινες συνθήκες ζωής.

– Να σταματήσει η αστυνομική καταστολή, η ρατσιστική και φασιστική βία.

– Να καταργηθεί η βάρβαρη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, που δημιούργησε τις «Μόριες» και μετέτρεψε τα νησιά σε φυλακές. Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα – κολαστήρια προσφύγων και να μη φτιαχτεί κανένα νέο, πουθενά».

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα