ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιά της ΝΔ και ναζισμός συναντήθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας

Σφοδρή κριτική κατά της Νέας Δημοκρατίας για την παρουσία στελεχών της στη ρατσιστική διαδήλωση δήθεν «αγανακτισμένων» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Βικτωρίας έκανε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Ψυχογιός.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ακροδεξιά της ΝΔ και ναζισμός συναντήθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας»

Επίσης, επέκρινε την εκτεταμένη αστυνομική βία, καθώς στη διάρκεια της κινητοποίηση των ακροδεξιών ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εγκλώβισαν αντιφασίστες διαδηλωτές που αντέδρασαν στη ρατσιστική πορεία, «λούζοντάς» τους με χημικά και κάνοντας προσαγωγές.

Στη δήλωσή του, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «στην Πλατεία Βικτωρίας συναντήθηκαν ο ακροδεξιός λαϊκισμός που επί χρόνια καλλιεργεί η ΝΔ στο προσφυγικό με το εγκληματικό νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής σε όποιο όνομα ή εκδοχή του. Μπογδάνος και Κασιδιάρης δίπλα δίπλα, ξεδίπλωσαν όλο το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού που η ελληνική κοινωνία ουδέποτε υιοθέτησε. Ακροδεξιά και ναζισμός πορεύτηκαν μαζί απόψε στο κέντρο της Αθήνας και οι μάσκες που φορούσαν δεν ήταν αρκετές για να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο».

Προσθέτει δε ότι «η Κυβέρνηση, που συνεχίζει να εξαθλιώνει κατατρεγμένους και να εμπαίζει τις τοπικές κοινωνίες, επενδύει συνειδητά στον κοινωνικό αυτοματισμό θέλοντας να στρέψει τους άνεργους, τους “σε αναστολή”, τους μικρομεσαίους που θα κλείσουν ή θα χάσουν το σπίτι τους, απέναντι στους πρόσφυγες και τις οικογένειές τους».

Υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση, «αντί να εφαρμόζει ένα σχέδιο στέγασης σε αξιοπρεπείς δομές με ευρωπαϊκά κονδύλια, επιλέγει το «χάος» οδηγώντας αναγνωρισμένους πρόσφυγες στο δρόμο, αδιαφορεί για την τοπική κοινωνία και εκθέτει τη χώρα ανεπανόρθωτα, όπως έγινε πρόσφατα με την κατακραυγή των αρμόδιων Υπουργών ως “ακροδεξιών” στο Ευρωκοινοβούλιο».

Σημειώνει ότι όλα αυτά συμβαίνουν ταυτόχρονα με την εφαρμοζόμενη «ακραία καταστολή για να τρομοκρατήσει όσους και όσες διαδηλώνουν και διεκδικούν, καλύπτοντας για ακόμα μια φορά βουλευτές της που σπέρνουν ανενόχλητοι τα πιο σκοτεινά ένστικτα τορπιλίζοντας την κοινωνική συνοχή και ενεργοποιώντας μετεμφυλιακά σύνδρομα απέναντι στην Αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις».

«Στρέφονται όμως στην ουσία απέναντι στον ελληνικό λαό που εν μέσω κρίσης αποτέλεσε παράδειγμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης για όλο τον κόσμο και που θα τους δώσει για μια ακόμα φορά την απάντησή του», καταλήγει.

Εφημερίδα των συντακτών

Σχολιάστε Ελεύθερα