Αλ. Τσίπρας από την Κω: Μόνη διαφορά με την Τουρκία η υφαλοκρηπίδα

Ηχηρό μήνυμα πως η Ελλάδα με την Τουρκία έχει μονάχα μία διαφορά, «αυτή της υφαλοκρηπίδας, την οποία είμαστε έτοιμοι να την επιλύσουμε στη βάση του Διεθνούς Δικαίου με διάλογο, όχι όμως υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμού» έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την Κω όπου περιοδεύει από το πρωί της Πέμπτης.

«Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» και οι διεθνείς συνθήκες είναι αδιαπραγμάτευτες» τόνισε ο κ. Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του στην Ανώτατη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής στην Κω.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «διάγουμε μια περίοδο κρίσιμη, τόσο διπλωματικά όσο και αμυντικά. Μια περίοδο κατά την οποία η χώρα οφείλει να εκπέμπει μήνυμα ψυχραιμίας, αλλά και αποφασιστικότητας».

«Η χώρα», είπε, «οφείλει να έχει μία σαφή, αλλά και σταθερή ενεργητική εθνική στρατηγική, που να θέλει βεβαίως πάντοτε τον διάλογο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και να ξεκαθαρίζει τις κόκκινες γραμμές, αμυντικές και διπλωματικές, που είναι οι γραμμές αυτές που προκύπτουν από την εφαρμογή των διεθνών συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήρε «το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο, το υψηλό φρόνημα των στρατιωτών και των αξιωματικών που επαγρυπνούν για να φυλάττουν τα κυριαρχικά δικαιώματα και την κυριαρχία της πατρίδας μας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Κω Ναθαναήλ, ενώ έχει συναντήσεις και με τον δήμαρχο και τους παραγωγικούς φορείς του νησιού.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα