Να ληφθούν μέτρα στήριξης για τους απολυμένους της «Pizza Hut»

«Το «ξαφνικό» λουκέτο της αλυσίδας «PIZZA HUT» στην Ελλάδα επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά ποιοι και γιατί κλείνουν τις επιχειρήσεις», τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, καλώντας τους απολυμένους της «PIZZA HUT» στην Αθήνα, «να οργανωθούν μαζικά στο Συνδικάτο της Αττικής».

«Ο όμιλος που διαχειρίζεται στη χώρα μας την «PIZZA HUT» καθώς και την αλυσίδα KFC, τα «έβαλε κάτω» και αποφάσισε ότι τα «αποτελέσματα» δεν είναι τα επιθυμητά. Ότι δηλαδή τα κέρδη δεν είναι τα προσδοκώμενα τουλάχιστον όσον αφορά την «PIZZA HUT»», αναφέρει το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του.

Βέβαια, συνεχίζει, «η εταιρεία -μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων- θα συνεχίσει τη δραστηριότητά της, τα επενδυτικά της πλάνα, την κερδοφορία της. Θα συνεχίσει να λαμβάνει τα μέτρα στήριξης και το ζεστό χρήμα που εξασφάλισε η κυβέρνηση για λογαριασμό των μεγαλοεπιχειρηματιών».

Το ζήτημα είναι, υπογραμμίζει το Συνδικάτο, «τι θα γίνει με τους εκατοντάδες εργαζόμενους της «PIZZA HUT» που πετιούνται στην ανεργία, σε μια περίοδο που ο κλάδος μετρά δεκάδες χιλιάδες άνεργους και άλλους τόσους μισοαπασχολούμενους».

Καλούμε, επισημαίνει, «τους συναδέλφους-απολυμένους της «PIZZA HUT» στην Αθήνα να οργανωθούν μαζικά στο Συνδικάτο της Αττικής. Να απαιτήσουμε οργανωμένα:

  • Ένταξη όλων των απολυμένων στο ταμείο ανεργίας ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.
  • Απαλλαγή των απολυμένων και των οικογενειών τους από τις υποχρεώσεις σε ΔΕΚΟ, δημοτικά τέλη, τράπεζες και εφορία για όλο το διάστημα της ανεργίας τους.
  • Ένταξη σε όλα τα μέτρα στήριξης».

«ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ. ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!», καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδικάτου.

902

Σχολιάστε Ελεύθερα