«Κραυγή αγωνίας» από τα νησιά που υποδέχονται μετανάστες

«Λυγίζουν» τα νησιά του Αιγαίου όπου εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες εξακολουθούν να φτάνουν, σε καθημερινή βάση, από την Τουρκία.

Περισσότερα από 12.000 άτομα βρίσκονται, πλέον, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, αν και οι εγκαταστάσεις εκεί μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 3.000 ανθρώπους. Την ίδια στιγμή, κάτοικοι και φορείς ζητούν άμεση αποσυμφόρηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, από τις αρχές της εβδομάδας έχει σημάνει «κόκκινος» συναγερμός, αφού μαζί με τα υπόλοιπα, σε εκκρεμότητα βρίσκονται 70.000 αιτήματα ασύλου, σε πρώτο βαθμό, μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου 2019, από άτομα που ήρθαν από Αφγανιστάν και Συρία. Επίσης, από τη Δευτέρα 16/9 μέχρι την Παρασκευή 20/9, στη Λέσβο έχουν καταφθάσει 1.383 πρόσφυγες, στη Σάμο 564, και στη Χίο 345 άτομα.

Στην κάμερα του Open ΤV, που βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Μόρια, μίλησε για το μείζον ζήτημα ο Θοδωρής Αλεξέλης, υπεύθυνος επικοινωνίας του ΟΗΕ, εξηγώντας το πώς έφτασε αυτή η κατάσταση μέχρι εδώ. Την ίδια στιγμή, οι ασυνόδευτοι πρόσφυγες πληθαίνουν.

newsbeast

Σχολιάστε Ελεύθερα