Σάμος: Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι για το νέο hot-spot

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια τους οι κάτοικοι του χωριού Μυτιληνιοί αντιστεκόμενοι στο νέο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών και Προσφύγων στην περιοχή.

Στον χώρο όπου κατασκευάζεται το νέο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών και Προσφύγων στην περιοχή Ζερβού της Σάμου, βρέθηκαν σήμερα το πρωί προκειμένου να διαμαρτυρυθούν, κάτοικοι τους γειτονικού χωριού Μυτιληνιοί, αναφέρει το samostimes.gr

Το τοπικό συμβούλιο του χωριού μαζί με κατοίκους έφθασαν το πρωί στον χώρο των πρώην σφαγείων στην περιοχή Ζερβού, εκεί όπου ξεκίνησαν πριν δύο μέρες οι εργασίες κατασκευής του νέου Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών και Προσφύγων.

Εκεί παρουσία διακριτικής αστυνομικής δύναμης και του Αστυνομικού Διευθυντή Δημήτρη Μαϊστρέλλη, η αντιπροσωπεία των κατοίκων κινήθηκε μέχρι το σημείο έναρξης των εργασιών όπου και παρέμεινε για λίγη ώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Οι κάτοικοι του χωριού, με την βοήθεια του τοπικού συμβουλίου, ετοιμάζονται να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα για την έναρξη των εργασιών ενώ θα προσφύγουν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατά της απόφασης κατασκευής της νέας δομής υποδοχής στον συγκεκριμένο χώρο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Ελευθερόγλου.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ.Μουτζούρης με δημόσια δήλωσή του και δεδομένων των συνεχιζόμενων μεγάλων ροών σημειώνει:

«Έως πότε οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου θα θεωρούνται από την Ευρώπη και την λοιπή Ελλάδα ως χώρος αποθέσεως ταλαιπωρημένων ανθρώπων, όπου πρακτικά ‘λησμονούνται’ εμπλεκόμενοι σε ατέρμονες διαδικασίες;».

Και καταλήγει ως εξής στη δήλωσή του:

«Απαιτούμε εκ νέου την αποτελεσματική αποτροπή εισόδου τους με καλύτερη φύλαξη των θαλασσών μας, την ταυτόχρονη εκκένωση των νήσων και την εφαρμογή των προεκλογικών υποσχέσεων της Κυβερνήσεως και των πρόσφατων αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ».

pronewsCategories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΑΜΟΣ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: