Γ. Μαρίνος: Εγκληματικές οι ευθύνες, να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τονίζει σε δήλωση ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας του Κόμματος επισημαίνοντας τις εγκληματικές ευθύνες κυβερνήσεων και Τοπικών Αρχών.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Είναι τραγική η κατάσταση που βιώνει ο λαός της κεντρικής Εύβοιας. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της Κυβέρνησης, των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και των Τοπικών Αρχών που συστηματικά αφήνουν την περιοχή αθωράκιστη, στη φωτιά, στο χιόνι, στις πλημμύρες.

Απαιτούμε άμεσα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να διαταχθούν όλες οι απαραίτητες δυνάμεις προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα και άμεσα οι προσπάθειες διάσωσης και απεγκλωβισμού.

Αυτή τη στιγμή στο Δήμο Χαλκίδας και στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων ήδη μετράμε νεκρούς από την πλημμύρα, έχουν επιβεβαιωθεί 3 στα Πολιτικά και υπάρχουν μαρτυρίες και για έναν ακόμα στον οικισμό Μανίκα, στο Ληλάντιο. Πολλοί ακόμα είναι οι εγκλωβισμένοι και αγνοούμενοι. Απαράδεκτες εικόνες με οικογένειες εγκλωβισμένες πάνω σε δέντρα, ταράτσες και άλλα σημεία στο Μπούρτζι προσπαθώντας να κρατηθούν από την ορμή των νερών. Ταυτόχρονα υπάρχουν εκατοντάδες σπίτια που έχουν πλημμυρίσει, αγροτικές καλλιέργειες, υποδομές έχουν καταστραφεί και το μεγαλύτερο μέρος των δύο Δήμων έχουν μείνει χωρίς νερό και ρεύμα.»

902

Σχολιάστε Ελεύθερα