Στην παραλία Μεσακτή άφησε την τελευταία του πνοή ένα Σταχτοδέλφινο

Ζωντανό κολυμπούσε στα ρηχά της παραλίας Μεσακτή την Παρασκευή 13/9 το απόγευμα, δελφίνι του είδους Σταχτοδελφινο το οποίο «αφέθηκε» και ξεβράστηκε στην στεριά όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μας δόθηκαν από το Ινστιτούτο «Αρχιπέλαγος» το Σταχτοδέλφινο βρίσκεται στις ανοιχτές θάλασσες, μεταναστεύουν σε ολιγάριθμες ομάδες, δεν το συναντάνε εύκολα οι άνθρωποι και πρέπει να πέθανε από παθολογικά αίτια, αυτή είναι η συνήθη συμπεριφορά τους, να βγουν δηλαδή σε στεριά για το τελευταίο αντίο όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Η άμεση αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών είναι πέρα από την ενημέρωση των λιμενικών δημοτικών αρχών και η απομάκρυνση οχλήσεων από το ζώο η επικοινωνία με φορείς που ασχολούνται με τα θαλάσσια κοίτη. Η κ Μήλιου μας εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο εν λόγω περιστατικό και υλοποιούσαν τις εντολές του κτηνιάτρου του Ινστιτούτου του παράλληλα ανακοίνωσε ανοιχτή πρόσκληση προς φορείς, συλλόγους, κατοίκους των νησιών μας για την δημιουργία ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων.

Μετά από παρέμβαση της Νομοκτηνιάτρου Σάμου κ. Γεροντίδου Θεοφύλης, κλήθηκε στο σημείο ο κτηνίατρος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ικαρίας κ. Θεωδοράκης Βασίλης όπου διενέργησε νεκροψία, νεκροτομή και λήψη δειγμάτων τα οποία στάλθηκαν στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων με στόχο τα πιο ακριβή αίτια θανάτου του θηλαστικού.

ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σχολιάστε Ελεύθερα