Επέκταση της τουριστικής βίζας στα νησιά ζητούν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

Την επέκταση του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης τουριστικής βίζας βραχείας διάρκειας σε πολίτες τρίτων χωρών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ζητούν με επιστολή τους προς την Αν. Υπουργό Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, οι βουλευτές Ανατολικού Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Δημήτρης Σεβαστάκης, Δημήτρης Γάκης και Ηλίας Καματερός.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρουν ότι το πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης τουριστικής βίζας βραχείας διάρκειας σε πολίτες τρίτων χωρών για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχει λειτουργήσει ευεργετικά για τον τουρισμό και την οικονομία των εν λόγω νησιών κατά την πρόσφατη κρίσιμη περίοδο.

Στη συνέχεια αναφέρουν ότι “το Υπ. Εξωτερικών είχε εργαστεί με επιτυχία και για την περυσινή επέκταση εφαρμογής του προγράμματος, είμαστε βέβαιοι πως η μικρή καθυστέρηση που παρατηρείται φέτος στις σχετικές ανακοινώσεις δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας και πως σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις.

Σε κάθε περίπτωση, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε υποστήριξη μπορούμε να προσφέρουμε στην προώθηση του αιτήματος των κατοίκων και των φορέων των νησιών μας να λάβει το μέτρο αυτό έναν κατά το δυνατό μόνιμο χαρακτήρα, προκειμένου και η εφαρμογή του να είναι όσο γίνεται πιο απρόσκοπτη.”

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα