Καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας σημαντικών υπηρεσιών του δήμου Ικαρίας

Η δημοτική αρχή του Δήμου Ικαρίας έκρινε επιτακτική την ανάγκη της καθιέρωσης 24ωρης λειτουργίας διαφόρων υπηρεσιών και της συνακόλουθης υπερωριακής απασχόλησης των εργαζόμενων (σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 4024/2011 σχετικά με καθημερινές ώρες εργασίας και τις Κυριακές αλλά και τις εξαιρέσιμες μέρες).

Η ανάγκη διαπιστώνεται για απασχόληση του προσωπικού, όλο τον χρόνο, ανεξαρτήτως αργιών, γιορτών κτλ, επτά ημέρες την εβδομάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, της Υπηρεσίας Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας των Κοινόχρηστων Χώρων που φροντίζει για τη δημόσια υγεία, της Υπηρεσίας Ύδρευσης που επωμίζεται το έργο συντήρησης των δικτύων ύδρευσης αλλά και άμεσης επισκευής τυχόν βλαβών, και της Υπηρεσίας Ιαματικών πηγών, καθώς οι λουτροθεραπείες του Δήμου πρέπει να γίνονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών.

Επίσης, στους εργαζόμενους για πρώτη φορά θα καταβάλλονται όλες οι νόμιμες υπερωρίες προς όφελός τους αλλά και το επιπρόσθετο 75% του συνόλου του μισθού για την απασχόληση τις Κυριακές. Στο δελτίο Τύπου του δήμου, ο δήμαρχος, Νίκος Καλαμπόγιας αναφέρει: «Απορίας άξιον είναι δε το γιατί το τόσο σημαντικό για τα εργασιακά δικαιώματα ζήτημα δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ στην ατζέντα των διεκδικήσεων του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας… Η δράση και όχι οι υποσχέσεις, είναι υψίστης προτεραιότητας για τον Δήμο μας, καθώς για εμάς, οι εργαζόμενοι αυτών των τόσο σημαντικών Υπηρεσιών δεν θεωρούνται εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας ώστε να αντιμετωπίζονται ως τέτοιοι και να μην πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους, όπως ίσχυε ως τώρα».

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα