Δύο φωτιές σε Βατούσα και Άντισσα Λέσβου

Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σήμερα το βράδυ σε περιοχές του Δήμου Δυτικής Λέσβου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Βατούσας και στην περιοχή της Άντισσας, όπου για την κατάσβεσή τους επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με την συνδρομή οχημάτων από το Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, οι φωτιές καίνε χορτολιβαδική έκταση και πουρνάρια, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος δήλωσε: “Δύο μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή Σκαλοχωρίου – Βατούσας – Περιβολής. Επιχειρούν δυνάμεις της Π. Υ και του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Θα είμαστε όλο το βράδυ εκεί.”

Τα μέτωπα της φωτιάς

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι φωτιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα και η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, που πνέουν στο βορειοανατολικό Αιγαίο από το μεσημέρι. Δυστυχώς, αν και υπήρχε πρόβλεψη επικινδυνότητας πυρκαγιάς για την Τετάρτη (9/9), το κακό δεν άργησε να συμβεί. 

Το ένα μέτωπο είναι κοντά στη Ξηρολίμνη, στον παλιό δρόμο Βατούσας- Σκαλοχωρίου, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν στο σημείο προκειμένου να μην απειληθεί το Τυροκομείο Ρόδου.

Υπάρχει ωστόσο και δεύτερο μέτωπο, προς την Άντισσα.

Έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα διαθέσιμα οχήματα της πυροσβεστικής από την Καλλονή, ενώ σπεύδουν δυνάμεις και από τη Μυτιλήνη.

Στην περιοχή μεταβαίνει άμεσα και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, για να συντονίσει την επιχείρηση, όπως και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, που έχει δώσει εντολή να συνδράμουν και υδροφόρες.

Σχολιάστε Ελεύθερα