Αλαλούμ στην κυβέρνηση για τις μάσκες

Αλαλούμ για τις μάσκες στην κυβέρνηση, αφού στην «ατομική ευθύνη» επιμένει η Ν. Κεραμέως στην τηλεόραση ενώ τα εκ διαμέτρου αντίθετα ανακοινώνει ο υπουργός Εσωτερικών στο ραδιόφωνο, για τη χορήγηση δωρεάν μασκών στους μαθητές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το μπάχαλο και με τις μάσκες: «Ο Θεοδωρικάκος λέει ...

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος άδειασε την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως με τις ανακοινώσεις του στο ρ/δ του ΣΚΑΙ για δωρεάν παροχή μασκών στους μαθητές από τους Δήμους.

Ταυτόχρονα, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως φάνηκε να μην γνωρίζει τίποτα για αυτό και όταν ρωτήθηκε στο Open επέμεινε ότι είναι στην ατομική ευθύνη του καθενός η προμήθεια της μάσκας.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο που θωρακίζει τον καθένα και την καθεμία από μας» και πρόσθεσε: «Επαφίεται στην ατομική ευθύνη του καθενός και της καθεμιάς να προμηθεύσει επακριβώς, όπως έχει και τα λοιπά προσωπικά του αντικείμενα να έχει και μία υφασμάτινη μάσκα η οποία πλένεται».

Επίσης όταν ρωτήθηκε αν η ενδεδειγμένη μάσκα είναι η υφασμάτινη με δεδομένο το μεγάλο κόστος των χειρουργικών μασκών πέταξε την μπάλα στους ειδικούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο του επισημαίνει το μπάχαλο, επισημαίνοντας ότι τη στιγμή που ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, μετά την γενική κατακραυγή υποσχόταν δωρεάν μάσκες στους μαθητές, η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως χαρακτήριζε τη μάσκα «προσωπικό αντικείμενο που επαφίεται στην ατομική ευθύνη» και τόνιζε πως το κόστος της επιβαρύνει την οικογένεια του κάθε παιδιού.

Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ενημερώσει τους πολίτες ποιος από τους δύο υπουργούς του δεν ξέρει τι του γίνεται.Η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει επιτέλους πως δεν μπορεί να ανοίξει τα σχολεία όπως άνοιξε και τον τουρισμό: άρον-άρον, χωρίς σχέδιο και με τα γνωστά αποτελέσματα. Σε όλη την Ευρώπη, εξαιτίας της πανδημίας, οι κυβερνήσεις επεξεργάζονται σχέδια για το άνοιγμα των σχολείων που προβλέπουν μείωση των μαθητών σε κάθε τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και δωρεάν προμήθεια μασκών και αντισηπτικών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στην Ελλάδα κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται να ανοίξει τα σχολεία με αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τάξη σε σχέση με πέρυσι και με ένα απίστευτο μπάχαλο για τις μάσκες. Επιτέλους ας σοβαρευτεί και να σταματήσει τα πειράματα με τα παιδιά, τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς.

Κατά τη διάρκεια της επίμαχης εκπομπής πήρε θέση και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, που επισήμανε το χρέος της κυβέρνησης στην κάλυψη του κόστους για τις μάσκες στα σχολεία.

Το ΚΚΕ σε ανακοινωσή του πάντως τονίζει ότι οι αντιφατικές δηλώσεις της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας, τα πρωτόκολλα που ρυθμίζονται ανάλογα με τα “θέλω” ισχυρών οικονομικών συμφερόντων (μεταφορές, τουρισμός κλπ), η έλλειψη ολοκληρωμένων μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς αφενός εκθέτουν τη δημόσια υγεία σε μεγάλους κινδύνους και αφετέρου τροφοδοτούν, όχι μόνο την όποια χαλαρότητα, αλλά και τις διάφορες ανορθολογικές, σκοταδιστικές θεωρίες συνωμοσίας.

Πηγές:

Σχολιάστε Ελεύθερα