ΗΠΑ: Ο Γιώργος Χωριάτης εξελέγη νέος ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ

Με το επίσημο δείπνο παρουσία του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή στο Σικάγο οι εργασίες του 97ου συνεδρίου της ΑΧΕΠΑ.

Στις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στην τελευταία μέρα του συνεδρίου, νέος ύπατος πρόεδρος αναδείχθηκε ο δικηγόρος Γιώργος Χωριάτης από τη Νέα Υερσέη (μέχρι σήμερα ύπατος γενικός γραμματέας), διαδεχόμενος τον Γιώργο Λουκά.

Αντιπρόεδρος επανεξελέγη ο Δημήτρης Κόκοτας από τη Νέα Υόρκη, γενικός γραμματέας ο Τζιμ Στάσιος από τη Βόρεια Καρολίνα και ταμίας ο Σάββας Τσίβικος από τη Νέα Υερσέη.

Επίσης, επανεξελέγησαν ο Χρήστος Αργυρίου στην προεδρία της AHEPA Καναδά, ο Λούης Ατσάβης ως ύπατος σύμβουλος και ο Κρις Ατσάβης ως ύπατος αθλητικός διευθυντής.

Ύπατη πρόεδρος των «Θυγατέρων της Πηνελόπης» εξελέγη η Σήλια Κατσμάρσκι από το Κάλγκαρι του Καναδά.

Ευχαριστώντας την οικογένειά του και τους προγόνους του, ο κ. Χωριάτης μίλησε με συγκίνηση για τους γονείς του που μετανάστευσαν από την Ικαρία στις ΗΠΑ για μια καλύτερη ζωή και υποσχέθηκε ότι «δε θα ξεχάσουμε ποτέ τις ρίζες μας, τον ελληνισμό μας».

Ο ίδιος μίλησε θερμά για τα εθνικά θέματα και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον ελληνισμό, που βάλλεται από παντού.

Η ΑΧΕΠΑ είναι η μεγαλύτερη οργάνωση του ελληνισμού της Αμερικής με τμήματα σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, και το 2022 θα γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

IN.GR

Σχολιάστε Ελεύθερα