Το ΚΚΕ για την καταστολή σε βάρος διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την καταστολή σε βάρος διαδηλωτών κουρδικής καταγωγής χθες, στη Θεσσαλονίκη.

Τεστ κορονοϊού ΚΚΕ: Η κυβέρνηση δίνει πελατεία σε ιδιωτικούς διαγνωστικούς  ομίλους - Prisma Radio

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις χτεσινές βίαιες προσαγωγές και την άγρια καταστολή από αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη σε βάρος διαδηλωτών κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι συμμετείχαν σε διαμαρτυρία ενάντια στις διώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν, την καταστολή, τις φυλακίσεις, τα βασανιστήρια, στο όνομα της αντιμετώπισης της «τρομοκρατίας» που οδήγησαν χτες στο θάνατο ακόμα μίας απεργού πείνας, της δικηγόρου Εμπρού Τιμτίκ (Ebru Timtik). Είναι απαράδεκτη η εικόνα Έλληνα αστυνομικού να πατάει με το γόνατο στο λαιμό, τον κουρδικής καταγωγής καρκινοπαθή διαδηλωτή -θυμίζοντας σε όλους τη φρικτή σκηνή της δολοφονίας του Φλόιντ στις ΗΠΑ- προκειμένου να τον ακινητοποιήσει.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες αφού, αντί να καταδικάσει το γεγονός και να αποδώσει άμεσα ευθύνες, την έπιασε πρεμούρα να καταδικάσει τις διαμαρτυρίες μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή το συμβολικό κάψιμο ενός πανό με τη φωτογραφία του Ερντογάν, μην τυχόν «χαλάσει» το κλίμα «καλής γειτονίας» των τελευταίων ημερών με την τουρκική κυβέρνηση.

Τέλος, ο σχηματισμός δικογραφίας ενάντια στους δύο διαδηλωτές για διατάραξη φιλικών σχέσεων του ελληνικού κράτους με ξένο κράτος (βλ. Τουρκία), μόνο φαιδρότητα προκαλεί, την ίδια ώρα που η επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης κλιμακώνεται στο έδαφος των ανταγωνισμών, που οξύνονται στην περιοχή μας για τα συμφέροντα των μονοπωλίων της Ενέργειας βάζοντας σε κινδύνους τους λαούς της περιοχής».

Συγκέντρωση έξω από το τουρκικό προξενείο

Υπενθυμίζεται πως χθες το απόγευμα έγινε διαδήλωση έξω από το τουρκικό προξενείο, στην οδό Αγ. Δημητρίου με αφορμή τον θάνατο μετά από απεργία πείνας, στην Τουρκία, της δικηγόρου Ebru Timtik στη Θεσσαλονίκη. Στη διάρκεια της διαδήλωσης, οι διαδηλωτές έκαψαν συμβολικά ένα πανό με φωτογραφία του Τούρκου πρόεδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο και προχώρησαν σε 2 προσαγωγές και ενημερώθηκε εισαγγελέας που διέταξε έρευνα για το περιστατικό.  

902

Σχολιάστε Ελεύθερα