Αλ. Τσίπρας για την φωτιά στις Μυκήνες: Η στάση της κυβέρνησης προκαλεί οργή

«Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί την κυβέρνηση για παραποίηση της πραγματικότητας.

Την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε η στάση της κυβέρνησης αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά στις Μυκήνες.

«Οι εικόνες από την πρωτοφανή καταστροφή στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών που κάνουν το γύρο του κόσμου, προκαλούν θλίψη σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Η στάση της κυβέρνησης όμως, προκαλεί οργή» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με παρέμβασή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σε ένα ακόμα ζήτημα, αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη και καταφεύγει ξανά στην παραποίηση της πραγματικότητας. Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τη δοξάζουν γιατί δεν έγινε στάχτη όλος ο χώρος, ενώ η υπουργός δηλώνει ότι «οι επισκέπτες απλά θα δουν λίγα καμένα χόρτα».

Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε» καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

Παραπληροφόρηση βλέπει η Λ. Μενδώνη

Για… παραπληροφόρηση κάνει λόγο η Λ. Μενδώνη απαντώντας στον Αλ. Τσίπρα.

«Λυπάμαι ειλικρινά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας έπεσε θύμα παραπληροφόρησης. Δεν διανοούμαι ότι συνειδητά θέλει να δυσφημίσει τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και συνεπώς τη χώρα.

Από αύριο το πρωί, ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο των Μυκηνών λειτουργούν στο καθιερωμένο τους ωράριο. Είμαι στη διάθεση του π. πρωθυπουργού, να τον ξεναγήσω προσωπικά, όποτε εκείνος επιθυμεί. Ώστε, ιδίοις όμμασι να διαπιστώσει ότι οι Μυκήνες είναι οι πολύχρυσες του Ομήρου…» ανέφερε η υπουργός.

Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα