8 Νεκροί από Κορωνοϊό στη Λέσβο

Ένας ακόμα ασθενής έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό σήμερα (6 Σεπτεμβρίου 2020) το πρωί στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Πρόκειται για έναν 74χρονο έμπορο που νοσηλευόταν από τον προηγούμενο μήνα στην ΜΕΘ του νοσοκομείου και είναι το όγδοο θύμα του ιού στο νησί.

Όγδοος νεκρός από κορονοϊό!

Ένας γνωστός συνταξιούχος έμπορος της Μυτιλήνης, ο οποίος μέχρι τη νόσηση του έχαιρε άκρας υγείας, έχασε σήμερα το πρωί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπεάις τη μάχη με το θάνατο.

Ήταν από τα πρώτα κρούσματα του πρόσφατου κύματος της νόσου τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου, αρχικά με ήπια συμπτώματα τα οποία έγιναν στη συνέχεια έντονα και τελικά εισήχθη στη ΜΕΘ και διασωληνώθηκε χάνοντας τελικά τη ζωή του.

Με το σημερινό θάνατο αυξάνονται σε οκτώ οι νεκροί από την εμφάνιση της νόσου ενώ είναι πλέον έξι οι θάνατοι από την εμφάνιση του κύματος της πανδημίας στη Μυτιλήνη μετά τις 12 Αυγούστου.

Παράλληλα γεγονότα

Εχθές το βράδυ τρεις ασθενείς με κορωνοϊό διακομίστηκαν σε νοσοκομεία των Αθηνών, οι δύο εκ των οποίων διασωληνωμένοι, όπου και μεταφέρθηκαν σε ειδική κάψουλα.

Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης σήμερα νοσηλεύονται 19 ασθενείς, οι δυο εκ των οποίων διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Στο ΚΥΤ της Μόριας αναμένονται τα αποτελέσματα από τα 2.000 δείγματα που είχαν ληφθεί μέχρι και χθες από τον ΕΟΔΥ. Από τα πρώτα 500 δείγματα βρέθηκαν τέσσερα θετικά κρούσματα. Πρόκειται για ασυμπτωματικούς πρόσφυγες και μετανάστες ενώ ξεκίνησε η διαδικασία της ιχνηλάτησης και απομόνωσης των επαφών τους.

Πηγές

Σχολιάστε Ελεύθερα