Συνεδρίαση Δ.Σ Δήμου Ικαρίας για την εκλογή του προεδρείου

Σήμερα 1η Σεπτεμβρίου του 2019 (12.00 π.μ) έγινε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, όπου εξέλεξε τα μέλη του προεδρείου του. Όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι ήταν παρόντες.

Ο πρώτος σε ψηφους δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Καραγιαννάκης, αφού ανέθεσε τα καθήκοντα του γραμματέα στον δημοτικό υπόλληλο κ. Πολίτη Ανάργυρο, κάλεσε το Συμβούλιο να προβεί στην εκλογή των τακτικών μελών του Προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου για την πρώτη θητεία της τρέχουσας νέος δημοτικής περιόδου, για το χρονικό διόοτημο μεταξύ 1-9-2019 έως 31-10-2021, στην ειδική αυτή συνεδρίαση, η οποία έλαβε χώρα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 64 του ν.3852/2010, όπως το όρθρο αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 71 του ν. 4555/2018.

Ο προεδρεύων σύμβουλος λοιπόν πρότεινε να βγει ο πρόεδρος του Συμβουλίου από την παράταξη του δημάρχου, ο αντιπρόεδρος από την δεύερη σε εκλογική δύναμη παράταξη και ο γραμματέας από την παράταξη που αναδείχθηκε τρίτη σε εκλογική δύναμη. Έτσι οι τρεις παρατάξεις αποσύρθηκαν στην άκρη του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να προτείνουν τους υποψηφίου για τις θέσεις που ζήτησε ο προεδρεύων σύμβουλος. Ο Νικόλαος Λαρδάς, προεδρεύον της Λαϊκής συσπείρωσης ενημέρωσε ότι ουδείς από την παράταξή του δεν θα θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου. Μετά απο αυτή τη δήλωση ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι:

  1. Για τη θέση του προέδρου  ο κ. Βασίλειος Κακόγιαννος (ΠΕΑ)
  2. Για τη θέση του αντιπροέδρου η Κ.Μαρία Μπινίκου (ΠΕΑ)
  3. Για τη θέση του γραμματέα ο Κ.Αθανάσιος Σκλαβενίτης (ΑΣΠΙ)

Οι προτεινόμενοι επικυρώσαν την εκλογή τους με τους εξής ψήφους:

  • Ο κ. Βασίλειος Κακόγιαννος έγινε πρόεδρος το ΔΣ με 9 ψήφους υπέρ, 7 λευκά και 4 άκυρα.
  • Η κ. Μαρία Μπινίκου αντιπρόεδρος του ΔΣ με 9 ψήφους υπερ, 7 λευκά και 4 άκυρα.
  • Ο κ. Αθανάσιος Σκλαβενίτης με 12 ψήφους υπέρ, 1 λευκό και 7 άκυρα

Στις 12.45 π.μ λύθηκε η συνεδρίασηCategories: ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΙΚΑΡΙΑ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: