Τα ικαριακά δρώμενα τίμησαν τους πρωτοπόρους της επιστήμης

Στις 7 Νοεμβρίου 2018 σ’ ένα κατάμεστο ακροατήριο στην αίθουσα «ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ» του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, τα ΙΚΑΡΙΑΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ – Φ.Ι. τίμησαν σε ειδική εκδήλωση το έργο των λησμονημένων Ιατρών του 17ου αι. ΙΑΚΩΒΟΥ ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ με καταγωγή από Κεφαλλονιά και τον ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΙΜΟΝΗ με καταγωγή από Χίο. Ο εξαίρετος επιστήμονας Δρ. Μάκης Φουντούλης ως κεντρικός ομιλητής αναφέρθηκε στην «εξάλειψη της ευλογιάς του ανθρώπου από τον Πλανήτη με την επιστημονική συμβολή η οποία άρχισε πριν από 300 περίπου χρόνια από δύο λησμονημένους Έλληνες Ιατρούς, πρωτοπόροι του εμβολιασμού που σώθηκαν και σώζονται εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, τους: ΠΥΛΑΡΙΝΟ & ΤΙΜΟΝΗ»

Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκαναν: ο Αντιπρύτανης κ. Κων/νος Μπουραζέλης και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων εν Αθήναι Κεφαλληνίων Και Χίων. Εκ μέρους της Κυβέρνησης μας τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιος Δημαράς.

Αποδεικνύεται ότι τα «ΙΚΑΡΙΑΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ – Φ.Ι.» με τέτοιου είδους δράσεις και πρωτοβουλίες ξεπερνούν κατά πολύ τα στενά όρια Ικαριακού ενδιαφέροντος πλαταίνοντας και βαθαίνοντας τους ανθρώπινους ορίζοντες αντλώντας γνώση και αξίες ζωής που τόσο τις έχουμε σήμερα ανάγκη όλοι μας.


Υ.Γ./ Η έκπληξη στο τέλος ήρθε και πάλι από τα ΙΚΑΡ. ΔΡΩΜΕΝΑ  όπου βρήκαμε το βιβλίο που εξέδωσε στη μνήμη του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ Ε. ΦΟΥΤΡΙΔΗ με συγκεντρωμένο όλο το υλικό από την εκδήλωση που είχε γίνει προς τιμή του μεγάλου αυτού τέκνου της Ικαρίας το 2015 στον ίδιο χώρο.

foytridis vivlio.jpg

Σχολιάστε Ελεύθερα