Κυπελλούχος Αιγαίου στο σκάκι η Ικαρία!

Γράφει ο Κοσμάς Κέφαλος

Την επιστροφή στην κατάκτηση επάθλων σηματοδοτεί η πρώτη θέση της ομάδας του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας στο Ομαδικό Κύπελλο Αιγαίου!

Ο δεκάχρονος Νίκος Βαλέρης (αριστερά με το βλέμμα στο φακό), αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την ομάδα της Ικαρίας. Ανήκει στο σκακιστικό φυτώριο που καλλιεργεί ο Π.Σ. «Ιωάννης Μελάς» στον Άγιο Κήρυκο, όπου κάθε Κυριακή διδάσκουν τα παιδιά έμπειροι Ικαριώτες σκακιστές!

Η Ικαριακή ομάδα προκρίθηκε από τον προημιτελικό γύρο ως περσινή φιναλίστ και στη συνέχεια νίκησε στον ημιτελικό τον Φάρο Βαρβασίου Χίου με 4-0 και στον τελικό τον περσινό κυπελλούχο Ιππότη Ρόδου με 2,5-1,5.

Στο Πρωτάθλημα Αιγαίου ο Σ.Ο. Ικαρίας κατέλαβε την δεύτερη θέση με τρεις νίκες (επί του πολύ ισχυροποιημένου φέτος Μέλισσου Σάμου, του Φάρο Βαρβασίου Χίου και της  Παναγίας Καλλιμασιάς Χίου) και μία ήττα από τον πρωταθλητή Ιππότη Ρόδου.

Στο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων η Ικαρία τερμάτισε τρίτη με δύο νίκες (επί των ομάδων της Χίου)  και δύο ήττες (από την πρωταθλήτρια Ρόδο και την δευτεραθλήτρια Σάμο).

Οι αναπληρωματικοί σκακιστές της Ικαρίας αγωνίστηκαν στο Κύπελλο Αιγαιοπελαγίτικης Φιλίας όπου κατέλαβαν την πρώτη θέση, νικώντας τις αντίστοιχες ομάδας της Σάμου και της Μυτιλήνης.

Με τον Σ.Ο. Ικαρίας αγωνίστηκαν οι Β. Σαράντος, Κ. Μουρουτης, Γ. Τέσκος, Στ. Χαλιορής, Π. Τσιφετάκης,  Π. Υμεναίου, Α. Σαράντου, Ι. Σαράντου, Γ. Βασιλάκης, Θ. Σταύρου, Α. Δελιέζος, Ν. Βαλέρης, Κ. Βασιλάκης, Στ. Βαλέρης και, σε μία συνάντηση, το ιστορικό στέλεχος και δάσκαλος των μικρών σκακιστών στην Ικαρία Νίκος Ξενάκης.

Οι αγώνες οργανώθηκαν υποδειγματικά στο Πυθαγόρειο Σάμου. Οι σκακιστές του Μέλισσου, πέρα από τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, προσέγγισαν με πραγματικό ενδιαφέρον τις ιδιαιτερότητες που είχε η κάθε ομάδα, προσπάθησαν να βρουν λύσεις στις  δυσκολίες μετακίνησης από κάθε νησί και έδειχναν διαρκώς τη φιλόξενη διάθεσή τους!

Σχολιάστε Ελεύθερα