Γ. Μπουρνούς: “Η Λέσβος πληρώνει τις παλινωδίες της κυβέρνησης”

Στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Λέσβο τις τελευταίες μέρες αναφέρεται σε ανακοίνωση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, σημειώνοντας ότι “ο ΕΟΔΥ μέχρι σήμερα επιλέγει να ανακοινώνει μικρότερους αριθμούς από τους πραγματικούς, μόνο και μόνο για να μικραίνει το καθημερινό πανελλαδικό άθροισμα”.

“Έχουμε εισέλθει- τονίζει- σε μια επικίνδυνη κατάσταση, χωρίς καν να λαμβάνουμε σωστή και πλήρη, επίσημη ενημέρωση για τα όσα συμβαίνουν. Η έλλειψη αυτής της ενημέρωσης επιτείνει τον εφησυχασμό και την άγνοια και αφήνει χώρο στην εγκληματική συνωμοσιολογία και την παραπληροφόρηση, συντελώντας έτσι σε ακόμη περισσότερα κρούσματα και άρα περισσότερες διακινδυνεύσεις για την ζωή συμπολιτών μας, ιδιαίτερα από τις λεγόμενες “ομάδες υψηλού κινδύνου”. 

“Η Λέσβος- συνεχίζει- πληρώνει και σε αυτή την περίπτωση την παροιμιώδη ανικανότητα, τις παλινωδίες και τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης, γιατί, πέρα από τη δεδομένη σημασία της ατομικής ευθύνης, η πρώτιστη ευθύνη σε καταστάσεις πανδημίας βαρύνει το κράτος και τις υπηρεσίες του”.

Ο κ. Μπουρνούς τονίζει ότι, “η Λέσβος δυσφημίζεται ακόμη μια φορά διεθνώς “χάρη” στην κυβέρνηση της ΝΔ. Η κυβέρνηση των αρίστων αποδεικνύεται λοιπόν, εκτός από ανίκανη, επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. Όλο αυτό που ζούμε, θα ήταν για γέλια, αν δεν έθετε σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Καλούμε την κυβέρνηση να ενισχύσει τώρα το νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και και όλες τις δομές υγείας της Λέσβου. Να προχωρήσει σε μαζικά τεστ στο αεροδρόμιο και το λιμάνι. Να διασφαλίσει – προσλαμβάνοντας επιπλέον εκπαιδευτικούς – ότι τα σχολεία θα ξεκινήσουν με τάξεις που δεν θα υπερβαίνουν τους 15 μαθητές. Να πει την αλήθεια για τα κρούσματα και να βρει το πολιτικό θάρρος να επιβάλλει το νόμο παντού και όχι μόνο στους απειλούμενους από χρεοκοπία επαγγελματίες της εστίασης”.

Καλούμε τέλος- επισημαίνει- τους συμπολίτες μας να δώσουμε συλλογικά τη μάχη ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού, ακόμη κι αν αισθανόμαστε ότι οι κυβερνώντες μάς έχουν αφήσει στην τύχη μας. Με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη προς τον διπλανό μας, να λάβουμε όλα τα μέτρα, για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να φρενάρουμε την αύξηση των κρουσμάτων, ώστε να αντέξουν και οι δομές υγείας του νησιού μας”. 

ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σχολιάστε Ελεύθερα