Κ. Μουτζούρης: «Δεν μπορεί η αναλογία μόνιμων κατοίκων – μεταναστών να είναι 1 προς 6»

Έλεγχος όλων των Μ.Κ.Ο., κλείσιμο κέντρων και αποτροπή νέων εισόδων οι αποφάσεις της σύσκεψης των Δημάρχων του Βορείου Αιγαίου υπό τον νέο Περιφερειάρχη

Σκληραίνει τη στάση του προς την κεντρική διοίκηση ο νέος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, με αφορμή την ανησυχητική κατάσταση που διαμορφώνεται και πάλι στα νησιά της Περιφέρειας με τις μαζικές ελεύσεις προσφύγων και μεταναστών.

Μιλώντας στο politischios.gr ο νέος Περιφερειάρχης σημείωσε ότι είναι αδύνατο η αναλογία μόνιμων κατοίκων- μεταναστών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου να είναι 1 προς 6 τη στιγμή που στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι 1 προς 170.

«Κατανοείται ότι αυτό το ποσοστό από μόνο του είναι προβληματικό και θα πρέπει να αλλάξει. Αυτό θα γίνει με την αποτροπή νέων εισόδων και την αυστηρή φύλαξη των συνόρων», ανέφερε ο ίδιος.

Εκτός των άλλων επεσήμανε την ανάγκη κλεισίματος των δομών στη Μόρια και στο Βαθύ της Σάμου αλλά και στην καταγραφή και έλεγχο όλων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα νησιά, αφού μόνο στη Λέσβο έχουν καταγραφεί συνολικά 86 Μ.Κ.Ο. χωρίς κανείς να γνωρίζει τον ρόλο τους.

Επιπλέον ο Περιφερειάρχης ζήτησε να εφαρμοστούν τόσο οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ όσο και οι προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας, προαναγγέλλοντας νέα σύσκεψη για το θέμα αυτή τη φορά στη Χίο, σε περίπου 20 ημέρες.

Απαντώντας σε χαρακτηρισμούς Αθηναϊκών Μ.Μ.Ε. προς το πρόσωπό του ο κ. Μουτζούρης τόνισε ότι η προϊστορία του αποδεικνύει ότι σε όλη του τη ζωή δεν υπήρξε ρατσιστής. «Άλλωστε η στήριξη όλων των δημάρχων στο πρόσωπό μου και στις θέσεις μου δεν είναι τυχαία», κατέληξε ο ίδιος.

politischiosCategories: ΑΠΟΨΕΙΣ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: