Κρις Κουράκης:τιμή για την Ικαρία

O διακεκριμένος νομικός, Κρις Κουράκης, το περασμένο καλοκαίρι διορίστηκε προ αρχιδικαστής στο ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Αυστραλίας.

Ο κ. Κουράκης είναι ο πρώτος ομογενής ο οποίος διορίζεται αρχιδικαστής στο κορυφαίο Ανώτατο Δικαστήριο της νότιας Πολιτείας, ένατος κατά σειρά αρχιδικαστής της πολιτείας και αντικατέστησε το συνάδελφό του John Doyle, ο οποίος θήτευσε στην προεδρία επί 17 συνεχή έτη.

Ο πρωθυπουργός της Ν. Αυστραλίας, Jay Weatherill, εξήρε τις γνώσεις και τις ικανότητες του ομογενούς δικαστικού, που τον καθιέρωσαν μεταξύ των κορυφαίων της χώρας.

«Ο αρχιδικαστής Κουράκης έχει τις ηγετικές και διοικητικές ικανότητες να είναι επικεφαλής του Δικαστηρίου» είπε ο κ.Weatherill

Σε συνέντευξή του ο κ. Κουράκης είπε ότι «ο διορισμός του σ’ αυτή τη θέση είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς καθώς και της παρουσίας στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη ώρα».

Ο 54χρονος ομογενής -ο οποίος να σημειωθεί ότι έχει μια λαμπρή καριέρα στον χώρο της Νομικής– προσθέτει,«υπήρξε τυχερός στις θέσεις που είχε μέχρι τώρα, διότι του έδωσαν την ευκαιρία να ασχοληθεί με υψηλού επιπέδου νομικές υποθέσεις στο Ειρηνοδικείο».

Στο Ανώτατο Δικαστήριο βρίσκεται από το 2008.

«Είχα από πολύ νωρίς, αυτό που λέμε, συνείδηση κοινωνικής δικαιοσύνης, κάτι που έγινε γνωστό στον κύκλο των δικηγόρων, πράγμα που θα πρέπει να πω ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων μου στο χώρο. Υπήρξαν επίσης και υποθέσεις που με έφεραν ενώπιον των δικαστών και χωρίς αμφιβολία αυτός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για την περαιτέρω εξέλιξη και άνοδό σου στο χώρο γενικά».

Συντελεστικό ρόλο στην θεαματική του εξέλιξη στον κλάδο του έπαιξε το εργασιακό του ήθος, έπαιξε και η ανατροφή του.

Παιδί μεταναστών από την Ικαρία, ο κ. Κουράκης, μεγάλωσε στην περιοχή Port Lincoln όπου οι γονείς του διατηρούσαν χοιροτροφείο.

Εργάστηκε όμως και σε εργοστάσια συσκευασίας ψαριών και σφαγεία και βοήθησε τους γονείς του να αναθρέψουν τα δέκα παιδιά τους.

Όπως εκμυστηρεύτηκε στο «Νέο Κόσμο», στην παιδική του ηλικία δεν υπήρχαν γιορτές και σχόλες, δούλευε γιορτές καθημερινές στο σπίτι ή σε ξένες δουλειές.

Δηλώνει υπερήφανος για την ελληνική καταγωγή του και πιστεύει, ότι οφείλει στην ελληνική ανατροφή του την επιτυχία του στον απαιτητικό νομικό κλάδο

Ο ίδιος θα πει ότι «το γεγονός ότι κατάγομαι από διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο έχει παίξει επίσης σημαντικό ρόλο για το λόγο ότι σε βοηθά να διευρύνεις το οπτικό σου πεδίο και να καταλάβεις πληρέστερα τον άνθρωπο.

Γίνεσαι ένα είδος κοινωνιολόγου, θα έλεγα, πράγμα που με τη σειρά του σε βοηθά να γίνεις καλός δικηγόρος, αλλά και καλός δικαστής».

Με την ευκαιρία, να πούμε ότι άλλος ένας ομογενής από τηΝότια Αυστραλία, ο Νικ Αλεξανδρίδης έλαβε τη θέση του δικαστή στο Ειρηνοδικείο Ν. Αυστραλίας.

Υπήρξε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού της Ν. Αυστραλίας, Mike Rann.

πηγή:Σαμιακή γνώμηCategories: ΑΠΟΨΕΙΣ, ΙΚΑΡΙΑ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: