Ευχαριστήριο του Δήμου Ικαρίας στους πυροσβέστες

Μήνυμα του Δημάρχου Ικαρίας για τους πυροσβέστες που βοήθησαν στην κατάσβεση στη πρόσφατη φωτιά στο μονοκάμπι της Ικαρίας.

Συναγερμός από μεγάλη δασική πυρκαγιά κοντά σε οικισμό στο ...

Η νύχτα της 12ης Αυγούστου με την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο Μονοκάμπι αναστάτωσε και κράτησε όλους τους Ικαριώτες ξάγρυπνους.Ξύπνησε δυσάρεστες μνήμες από το ‘93 και πυροδότησε μαζί με τις φλόγες συναισθήματα στενόχωρα, φόβο και αγωνία. Ο κίνδυνος κοινός για όλους. Το στοίχημα κοινό για όλους, από το Νότο έως το Βορρά της Ικαρίας: να μην ξαναθρηνήσουμε ούτε μία ανθρώπινη ζωή.

Ο μηχανισμός του Δήμου Ικαρίας τέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα από τα πρώτα λεπτά και τις πρώτες σπίθες. Ήταν παρών, οργάνωσε, προσέφερε, συνέδραμε, συντονίστηκε και συνεργάστηκε με τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, οι οποίοι επέδειξαν τον καλύτερό τους εαυτό κι αγωνίστηκαν για να προστατεύσουν το νησί και τους κατοίκους του, αλλά και συνεχίζουν να βρίσκονται σε επιφυλακή ακόμα και την ώρα που γράφονται αυτές οι λέξεις, αρκετές ημέρες μετά.

Ο Δήμαρχος Ικαρίας ευχαριστεί και συγχαίρει δημόσια την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ικαρίας και τους Εθελοντές Πυροσβέστες για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση για την κατάσβεση της φωτιάς. Ιδιαίτερες είναι οι ευχαριστίες στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την αποστολή πτητικών μέσων, την Αστυνομία Ικαρίας για τον άριστο επιχειρησιακό σχεδιασμό καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου που άμεσα συνεπικούρησε στις προσπάθειες κατάσβεσης και μεταξύ άλλων απέστειλε με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος Σάμου πεζοπόρο πυροσβεστικό κλιμάκιο στο νησί μας. Επίσης ευχαριστεί όλους τους εθελοντές συνδημότες μας από όλη την Ικαρία που έσπευσαν να βοηθήσουν και τους εργαζομένους του Δήμου Ικαρίας οι οποίοι αμέσως κατέφθασαν στο σημείο εκδήλωσης της φωτιάς με όλα τα διαθέσιμα δημοτικά οχήματα. Ιδιαίτερης μνείας χρήζουν όλα τα ξενοδοχεία που φιλοξένησαν πυροσβεστικά κλιμάκια (Ικάριον, Απέραντο Γαλάζιο, Άνθεμις, Αστέρια, Ρένα, Οινόη, Μαρίνα) καθώς και οι Σύλλογοι των χωριών,ειδικά του Μονοκαμπίου, και κάθε ιδιωτική προσφορά σε τρόφιμα και νερό που σε συνεργασία με το Δήμο φρόντισαν για τη σίτιση όλων αυτών που πάλεψαν με τις φλόγες αδιάκοπα και παλικαρίσια.

Η αγαστή συνεργασία και ο συντονισμός όλων είναι αυτά που λειτούργησαν αποτελεσματικά και απετράπησαν τα χειρότερα.

Όλοι μαζί ενωμένοι τα καταφέρνουμε καλύτερα.

Ο Δήμαρχος Ικαρίας

Νικόλαος ΚαλαμπόγιαςCategories: ΑΠΟΨΕΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΙΚΑΡΙΑ

Tags:

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: