Χωρικοί και θεματικοί αντιπεριφερειάρχες – Σε εκκρεμότητα ο έπαρχος Ικαρίας

Το Σάββατο, 31 Αυγούστου, στις 11 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στη Λέσβο, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και των περιφερειακών συμβούλων.

Εικόνα από την ορκωμοσία της νέας περιφερειακής αρχής

Το “παρών” έδωσαν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σάμου και Ικαρίας. Βασίλης Πανουράκης (νέος αντιπεριφερειάρχης Σάμου), Παρασκευάς (Πάρης) Παπαγεωργίου, Γιώργος Κυριαζής, Άννυ Ανδρεάδου, Μανώλης Κάρλας, Νίκος Τριανταφύλλου, Σταμάτης Φιλιππής και οι Παναγιώτης Γενούζος (π. έπαρχος Ικαρίας) και Στέλιος Σταμούλος (π. δήμαρχος Ικαρίας). Ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Μουτζούρης ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας Περιφερειακής Αρχής.

Χωρικοί αντιπεριφερειάρχες

Αντιπεριφερειάρχης Σάμου: Βασίλειος Πανουράκης

Αντιπεριφειάρχης Λέσβου: Άρης Χατζηκομνηνός (π. δήμαρχος Μυτιλήνης)

Αντιπεριφερειάρχης Χίου: Παντελής Μπουγδάνος

Έπαρχος Λήμνου: Άγγελος Βλαττάς- Λαμπρινός

Ανοικτό παραμένει το θέμα ορισμού επάρχου Ικαρίας αφού η παράταξη του κ. Μουτζούρη δεν κατάφερε να εκλέξει περιφερειακό σύμβουλο. Υπάρχει η σκέψη ανάληψης καθηκόντων επάρχου Ικαρίας από τον ίδιο τον περιφερειάρχη με τη συνδρομή ενός ειδικού συνεργάτη.

Θεματικοί αντιπεριφερειάρχες

Αντιπεριφερειάρχης Υγείας-Πρόνοιας: Παντελής Βρουλής

Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού: Νικόλαος Νύχτας 

Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικού και Πολιτισμού: Αναστασία Αντωνέλλη
Τέλος, δημιουργείται νέα αντιπεριφέρεια, αυτή της Μεταναστευτικής Κρίσης, με αντιπεριφερειάρχη τονΔημήτρη Κουρσουμπά.

Την Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου, στις 9 το πρωί, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη διάρκεια της οποίας είχαμε την ανάδειξη του προεδρείου.

Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου επιλέχτηκε με πρόταση του περιφερειάρχη ο Κώστας Αρώνης. Από την παράταξης της Χριστιάνας Καλογήρου με πρότασή της επιλέχτηκε ως αντιπρόεδρος του Π.Σ. ο Παντελής Μπουρνίας. Για τη θέση της γραμματέως του Π.Σ., με πρόταση του Παναγιώτη Χριστόφα, επιλέχτηκε η Μαγδαληνή Τούφου.

Σαμιακό βήμα

Σχολιάστε Ελεύθερα