Πρόσληψη 56 ατόμων για την καθαριότητα στα σχολεία του νομού Σάμου

Την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την πρόσληψη 9.474 εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων για τα σχολεία υπέγραψαν ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Υπεγράφη η ΠΥΣ για τον αριθμό προσωπικού πρόσληψης καθαριότητας ...

Όπως επισημαίνεται από το Yπουργείο Εσωτερικών με τη διαδικασία αυτή αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά το θέμα της καθαριότητας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διότι ο αριθμός των εργαζομένων πλήρoυς απασχόλησης είναι τουλάχιστον 30% υψηλότερος από το περυσινό του ισοδύναμο.

Δεύτερον, επιλύεται το χρόνιο πρόβλημα των εργαζομένων στα σχολεία, οι οποίοι δεν είχαν τα πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Τρίτον, με την ΠΥΣ που υπέγραψαν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, λαμβάνονται υπόψη μια σειρά κοινωνικών κριτηρίων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.ά.), πριμοδοτούνται τα έτη εμπειρίας ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες πολλών ετών στον τομέα της καθαριότητας.

Από τους 9.474 που θα προσληφθούν οι 5.000 είναι πλήρους απασχόλησης και 4.474 μερικής απασχόλησης αλλά οι ώρες που καλύπτονται είναι ενισχυμένες.

Τα χρήματα που διατίθεται από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν αυξηθεί άνω του 50% και συγκεκριμένα κατά 28 εκατ. ευρώ.

Α/ΑΔΗΜΟΣΑΤΟΜΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣΑΤΟΜΑ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ
1.ΑΝ. ΣΑΜΟΥ121022
2.ΔΥΤ. ΣΑΜΟΥ71017
3.ΙΚΑΡΙΑΣ6814
4.ΦΟΥΡΝΩΝ ΚΟΡΣΕΩΝ033
ΓΕΝ. ΣΥΝΟΛΟ253156

SAMOSTODAYCategories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΙΚΑΡΙΑ, ΣΑΜΟΣ, ΦΟΥΡΝΟΙ

Tags:

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: