Παράσταση διαμαρτυρίας την ώρα των εγκαινίων του αξονικού τομογράφου

Συμμετέχουμε – Διαμαρτυρόμαστε την Δευτέρα 20 Μάη στη φιέστα που έχει στήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στο νησί μας.

Αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση στα υπομνήματα μας, αναφορικά με την τραγική κατάσταση που βιώνουμε στο χώρο της υγείας, με την συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των δημόσιων δομών, έρχονται 1 βδομάδα πριν τις εκλογές να εγκαινιάσουν τον αξονικό τομογράφο στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας, χωρίς να έχει διασφαλιστεί ακόμα η λειτουργία του.

Κάνουμε και εμείς απολογισμό για τα έργα και τις ημέρες της σημερινής κυβέρνησης στα χνάρια των προηγούμενων όπου:

Την περίοδο 2015-2018, πετσόκοψαν την κρατική χρηματοδότηση στα νοσοκομεία κατά 860 εκ. ευρώ και στον ΕΟΠΠΥ κατά 414 εκ. ευρώ. Αύξησαν τις ιδιωτικές δαπάνες υγείας σε σχέση με τις δημόσιες σο 40%, διέλυσαν την κοινωνική ασφάλιση, εξαΰλωσαν τις συντάξεις, απογείωσαν τους φόρους, έβαλαν εισφορά υπέρ υγείας στους συνταξιούχους παίρνοντας τους άλλα 770 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας 2019-2022 προβλέπονται νέες περικοπές στη δημόσια υγεία κατά 1 δις ευρώ.

Εγκαινιάζουμε και εμείς τις νέες κινητοποιήσεις του αγώνα σε συνέχεια αυτών που έχουν γίνει μέχρι στιγμής από το σύνολο των φορέων του νησιού μας και τον Δήμο Ικαρίας για τα θέματα Υγείας και εδώ και στην Αθήνα και οι αναλυτικές μας προτάσεις βρίσκονται στα συρτάρια του Υπουργείου Υγείας και της Β’ ΔΥΠΕ Πειραιά.

Διεκδικούμε το αυτονόητο:

  • Όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που υπάρχουν στο νησί μας, να στελεχωθούν με το αναγκαίο ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό, με σχέση μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των κατοίκων του νησιού μας, αλλά και των επισκεπτών που καταλήγουν το καλοκαίρι στο νησί.
  • Κέντρο Υγείας σε κάθε δημοτική ενότητα, πλήρως στελεχωμένο που να καλύπτει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της περιοχής 24 ώρες το 24ωρω και 365 μέρες το χρόνο.
  • ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ διεκδικούμε τη στελέχωση με παιδιάτρους σε όλες τις δομές Υγείας του νησιού μας, σύμφωνα με το υπόμνημα που κατατέθηκε πρόσφατα με υπογραφές 700 περίπου Ικαριωτών  και αναφορές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τόσο από Βουλευτή του ΚΚΕ αλλά και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 20 Μάη και ώρα 12:30 το πρωί στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ &  ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ

ΠΑΝΙΚΑΡΙΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Σχολιάστε Ελεύθερα