Διαμαρτυρία υπαλλήλων Κ.Υ. Ευδήλου Ικαρίας για την μη τήρηση πρωτοκόλλου covid-19

Οι Υπάλληλοι του Κέντρου υγείας Ευδήλου Ικαρίας διαμαρτύρονται για τη μη τήρηση του πρωτοκόλου σχετικά με τον κορωνοϊό σε περιστατικό στο νησί μας.

Ειδικότερα σε επιστολη που απέστειλαν στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ, Ρόιλο Χρήστο τονίζουν ότι στην περίπτωση όπου υπήρχαν ύποπτα συμπτώματα  για τον νέο κορωνοϊό με υπαιτιότητα της επιστημονικής υπευθυνης του Κέντρου υγείας του νησιού μας δεν τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ενώ αποδείχθη ότι το κρούσμα της 7ης Αυγούστου ήταν θετικό, αρνήθηκε να γίνει απολύμανση στο χώρο, ενώ ζήτησε ο υπάλληλος που ήρθε σε άμεση επαφή με το κρούσμα να υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού.

Στην καταγγελία φαίνεται μάλιστα ότι η Διευθύντρια του ζήτησε για να υποβληθεί σε τεστ θα πρέπει να υπογράψει χαρτί ότι ήρθε σε επαφή με το κρούσμα με δική του υπαιτιότητα. Αυτές οι συμπεριφορές κατά τη καταγγελία θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τους εργαζόμενους και τους ασθενείς που επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την παρέμβαση της διοίκησης της ΥΠΕ προκειμένου να γίνεται η τήρηση των μέτρων προστασίας για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους όσο και προς την επιστημονικά υπεύθυνη για την εριστική συμπεριφορά που επιδεικνύει.

Δείτε ολόκληρη την καταγγελία στο ρεπορτάζ του Samos24

3 thoughts on “Διαμαρτυρία υπαλλήλων Κ.Υ. Ευδήλου Ικαρίας για την μη τήρηση πρωτοκόλλου covid-19

Σχολιάστε Ελεύθερα