Δεν υπάρχει εξίσωση φασισμού και κομμουνισμού

Τα κόμματα του νεοφιλελευθερισμού που ανοικοδόμησαν ένα πελατειακό κράτος οδηγώντας την πατρίδα μας σε χρεωκοπία στα χρόνια της παντοδυναμίας τους ανέθρεψαν τη νεοναζιστική χρυσή αυγή  για να την χρησιμοποιήσουν στην κατάλληλη στιγμή κατά της αριστεράς.Δήλωση Κ.Σαχινίδη

Το όπλο του αστικού κράτους δηλαδή εναντίον της αριστεράς,ο συγκεκριμένος κύριος βέβαια λίγο αργότερα έλεγε πως για όλα τα δεινά φταίει ο Συριζα και το πιο ωραίο που είπε ήταν η άνοδο της χρυσής αυγής οφείλεται στον Συριζα.Όμως η πραγματικότητα είναι αλλού οι κοινές εμφανίσεις χρυσής αυγής και σωμάτων ασφαλείας είναι ένα δείγμα ότι η εξουσία έβλεπε με καλό μάτι την νεοναζιστική οργάνωση.

Σε κάποιο άρθρο της η καθημερινή μας φέρνει στο νου το σλόγκαν των ΝΑΖΙ-Γερμανία ξύπνα δηλαδή Ελλάδα ξύπνα-χρυσή αυγή προχώρα.Μάλιστα, η καθημερινή θυμάται τον παλιό της εαυτό.Αυτοί που υποστηρίζουν την εξίσωση φασισμού και κομμουνισμού και ότι το ένα γέννησε το άλλο είναι απλά ανιστόρητοι.

Πάμε να δούμε λίγο μερικές εκφάνσεις της συγκεκριμένης αστικής προπαγάνδας.Ο χίτλερ στο γνωστό βιβλίο του ο Αγών μου έγραφε »Οταν εμείς σήμερα μιλάμε για εδαφικά οφέλη στην Ευρώπη,η σκέψη μας πηγαίνει πρώτα από όλα στη Ρωσία και στους υποταγμένους δορυφόρους της»

Η μάχη Ρωσίας-Γερμανίας κρατούσε από τον 13ο αιώνα όταν ο Ρωσικός λαός υπό την ηγεμονία του Αλεξάντερ Νέφσκι είχε  διώξει τους Γερμανούς από την Ρωσία.Πάμε όμως στην γνωστή συνθήκη μολότωφ-ρίμπεντροπ που έιναι και αυτή μέρος της αστικής προπαγάνδας.Ας δούμε γιατί υπογράφτηκε:

Ο Χίτλερ ήθελε να αποφύγει με κάθε τρόπο τον πόλεμο των δυο μετώπων, όπως υπήρξε για την Γερμανία ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος του 1914. Έτσι, για να μη του γίνει εμπόδιο η Σοβιετική Ένωση στον πόλεμο που σχεδίαζε κατά της Πολωνίας, υπεγράφη στις 23 Αυγούστου 1939 το Σύμφωνο μη Επίθεσης μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και της Γερμανίας. Κατόπιν αυτού, ο Χίτλερ μπορούσε να ασχοληθεί με την Πολωνία δίχως τον κίνδυνο να τον εμποδίσει η Σοβιετική Ένωση, ενώ ο Στάλιν, ο οποίος γνώριζε καλά την επιθυμία του Χίτλερ να αποκτήσει «ζωτικό χώρο» για τους Γερμανούς στην ανατολική Ευρώπη και στη Σοβιετική Ένωση (βλ. Mein Kampf), κέρδισε χρόνο για να προετοιμάσει τον Κόκκινο Στρατό και την οικονομία της Σοβιετικής Ένωσης, ώστε να μπορεί να αντισταθεί σε πιθανή επίθεση των ναζιστικών δυνάμεων.

Οι δύο χώρες εκείνη την περίοδο ήταν οι κραταιές δυνάμεις της Ευρώπης.Ο καγκελάριος του Α γερμανικού Ραιχ Ότο φον Βίτσμαρκ στόχευε σε μια καλή συνεργασία με την Ρωσία.Ο νεαρός αυτοκράτορας Γουλιελμος Β’ ήθελε την κυριαρχία της Γερμανίας σε όλη την Ευρώπη.Ο βίτσμαρκ διαφώνησε και είχε παραιτηθεί το 1888. Κατ’εντολή του αυτοκράτορα στο ΓΕΣ του Ραιχ επεξεργάστηκε το 1903 ένα σχέδιο διμέτωπου αγώνα γαι την κατάκτηση της Δύσης και της Ανατολής γνωστό ως σχέδιο Σλίφφεν.

Βάσει αυτού του σχεδίου η Γερμανία ξεκίνησε τους δυο παγκοσμίους πολέμους 1914-18 και 1939-1945.Μέσα όμως στην φωτιά του Απαγκοσμίου πολέμου έγινε η Οκτωβριανή επανάσταση το 1917 που λίγο αργότερα προσπάθησαν να καταπνύξουν οι αστικές δυνάμεις με τον λευκό στρατό,το καταφέραν όμως το 1989.Σε αυτό το σημείο όμως έινα καλό να δούμε τι εστί σχέδιο του Σλίφεν.

Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε με την εφαρμογή του Σχεδίου Σλίφεν. Θα ήταν μία από τις πιο τολμηρές στρατηγικές κινήσεις της Ιστορίας, με τον γερμανικό στρατό να συγκεντρώνει τα 4/5 της δύναμής του στη βόρεια πλευρά, να επιτίθεται μέσα από το Βέλγιο και να κάνει κυκλωτική κίνηση στο Παρίσι ενώ το 1/5 του στρατού θα αμυνόταν πίσω από τα δάση των Βοσγίων. Οι τελευταίες λέξεις του Σλίφεν προτού πεθάνει ήταν: «Να θυμηθείτε να κρατήσετε τη δεξιά πλευρά δυνατή». Με την πρώτη όμως κανονιά το Σχέδιο Σλίφεν είχε πάει περίπατο.

Το Σχέδιο Σλίφεν

Ο αρχηγός του επιτελείου, βαρόνος Φον Μόλτκε, έβρισκε το σχέδιο πολύ επικίνδυνο. Το επιτελείο άρχισε να σκέφτεται αν η κίνηση προς το Παρίσι θα έπρεπε να είναι διπλά κυκλωτική. Ο διάδοχος του γερμανικού θρόνου, υπεύθυνος για την αριστερή πλευρά, ήθελε μεγαλύτερο ρόλο. Συνθλιμμένο ανάμεσα στην ατολμία, τα μπαλώματα και τους εγωισμούς, το Σχέδιο Σλίφεν μετατράπηκε σε μία παράλληλη κίνηση των αντίπαλων στρατευμάτων προς τη Θάλασσα της Μάγχης, οδήγησε στο αδιέξοδο των χαρακωμάτων και ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος που, σύμφωνα με τον στρατάρχη θα τελείωνε σε 42 ημέρες, μετατράπηκε στον εφιάλτη των χαρακωμάτων που κράτησε τέσσερα χρόνια.

Αυτοί ήταν οι Γερμανοί τότε και επειδή βέβαια ποτέ οι Γερμανοί δεν χωνέψαν τον Κομμουνισμό της ΕΣΣΔ και τον Στάλιν τι κάναν? Δημιούργησαν υπό την καθοδήγηση του Γκέμπελς(υπουργού προπαγάνδας του Χίτλερ) την θεωρία της εξίσωσης του φασισμού και του Κομμουνισμού. Η οποία στην συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ως το βασικό ιδεολογικό εργαλείο των δυτικών δυνάμεων τα χρόνια του ψυχρού πολέμου.Οι υπάλληλοι του Γκέμπελς που ήταν και πανεπιστημιακοί καθηγητές βρήκαν δουλειά τα χρόνια μετά τον β’παγκόσμιο πόλεμο.

Το εύκολο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι όποιος εξισώνει τον Κομμουνισμό με τον φασισμό απλά είναι εν κρυπτώ φιλοναζιστής και αντικομμουνιστής. Ο κομμουνισμός δεν είναι γενοκτονικός,τα γκουλάγκ δεν έγιναν επί κομμουνισμού αλλά νωρίτερα και δεν ήταν στρατόπεδα αλλά η σοβιετική υπηρεσία καταναγκαστικής εργασίας η οποία λειτουργούσε από τα χρόνια του Τσάρου και δίπλα σε αυτή την υπηρεσία υπήρχε  η Ντάλστροϊ που ήταν υπεύθυνη για την εμπορική εκμετάλλευση των προϊόντων που παρήγαγε η καταναγκαστική εργασία.Τα γκουλάγκ που γίνα την εποχή του μεγάλου Πέτρου είχαν αποφασιστικό ρόλο στην εκβιομηχάνιση της χώρας,σε αυτό που σήμερα λέγεται ανάπτυξη.

Οι ναζί θεωρούσαν τους Ρώσους υπανθρώπους ενώ οι εβραίοι έπερεπε να εξοντωθούν όλοι.Το ίδιο και οι Ρομά.Η σημερινή Νδ που δεν έχει σχέση με αυτήν του Καραμανλή μπάινει στα ύδατα του ναζισμού για να αντιμετωπίσει το ίδιο το τέρας που δημιούργησε,την Χρυσή αυγή.Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι η χρυσή αυγή χρηματοδοτούνταν κάποια στιγμή από την ΝΔ όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι πρώην  υπαρχηγοί του κόμματος.Εντυπωσιακό είναι πως απο δίπλα σιγοντάρει και η Δημάρ που δεν κάνει καμία πολεμική απέναντι στον φασισμό.Από όλη την τρικομματική μόνο η ΝΔ πολεμάει την χρυσή αυγή προσπαθώντας να την αποκαταστήσει.Η πίεση που ακήθκε εις βάρος της,την έκανε τέρας.Έφερα κοντά της έμπειρους ακροδεξιούς όπως ο Πλεύρης και ο Βορίδης και απομάκρυνε την ομάδα Καραμανλή.Η μεγάλη χρυσή αυγή που κυβερνά σιγοντάρετε από το Πασοκ που δεν έχει καμία σχέση με ο παλιό Πασοκ της δεκαετίας του 80 αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εκείνο το Πασοκ χρησιμοποίησε τους λαϊκισμούς του Χίτλερ για να ανέβει στην εξουσία.Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και η εξουσία πηγάζει από τον λαό,εκφράζει τον λαο και εξουσιάζει τον Λαό και τα δύο αποσπάσματα από τον Αγών μου και δυστυχώς χρησιμοποιούμενα από έναν δήθεν αριστερό αλλά λαϊκιστή στην ουσία.Για την ΔΗΜΑΡ ισχύει το εξής ρητό,όποιος εγκαταλείπει τα ιδεώδη του έχει προβλήματα με τον ίδιο του τον εαυτό και δεν έχει την δύναμη να τοποθετηεί με ιδεολογικοπολιτικά κριτήρια.Έτσι πολύ απλά ο Φώτης έγινε το αριστερό χαφ της φασιστικής κυβέρνησης της ΝΔ και ο αναγεννητής του κεντρώου προφίλ του ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάστε Ελεύθερα