153 βήματα μπροστά στην ιστορία

Από τη σύνταξη

Σήμερα 25/1/2019 γράφτηκε ο επίλογος μιας περιπέτειας της εξωτερικής μας πολιτικής, που βαστούσε εδώ και δεκαετίες. 153 βουλευτές κάναν το πολύτιμο βήμα προόδου για την ιστορία αυτού του τόπου. Η μακεδονία πλέον ανήκει στην Ελλάδα μαζί με την ιστορία της.

Στα βόρεια σύνορα μας υπάρχει μια νέα χώρα που ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία και οι κάτοικοι της στην πλειοψηφία είναι Σλάβοι. Μιλάνε μια Σλαβική γλώσσα που τη λένε Μακεδονική και έχουν την ιθαγένεια του Βόρειου Μακεδόνα. Αυτή η χώρα έχει δύο κύριες εθνότητες, τους Σλάβομακεδόνες και τους Αλβανούς της Βορείου Μακεδονίας, βεβαίως υπάρχει και η Ελληνική και Βουλγάρικη μειονότητα σε αυτή την περιοχή και βεβαίως τουλάχιστον για την δική μας μειονότητα θα υπάρξουν καλύτερες μέρες.

153 ιστορικά ναι, από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 8 ανεξάρτητους βουλευτές, δηλαδή τους εξής:

  1. Παπαχριστόπουλος Θεμιστοκλή Αθανάσιος Β’ ΑΘΗΝΩΝ
  2. Λυκούδης Διονυσίου Σπυρίδων Α’ ΑΘΗΝΩΝ
  3. Κουντουρά Αλεξάνδρου Έλενα Α’ ΑΘΗΝΩΝ
  4. Παπακώστα – Σιδηροπούλου Αγγέλου Αικατερίνη Β’ ΑΘΗΝΩΝ
  5. Θεοχαρόπουλος Στεφάνου Αθανάσιος ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
  6. Δανέλλης Αθανασίου Σπυρίδων ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  7. Μαυρωτάς Παρασκευά Γεώργιος ΑΤΤΙΚΗΣ
  8. Θεοδωράκης Παναγιώτη Σταύρος Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οχτώ βουλευτές που δεν τους ενδιέφερε το πολιτικό κόστος, που δεν τους ενδιέφερε το παραμύθι του εθνικισμού, που σκεφτήκαν ορθά, εθνικά και πάνω από ιδεολογίες και κόμματα. 8 βουλευτές που απαντάνε στις απειλές με πολιτική και που όλοι οφείλουμε να τους προστατέψουμε. Οι εθνικιστές παίξανε το τελευταίο τους χαρτί και έχασαν.

Βόρεια Μακεδονία και σε όποιον αρέσει 

Σχολιάστε Ελεύθερα