ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Χίου: Η δήλωση των τ.μ. στα ακίνητα φέρνει μείωση ανταποδοτικών τελών

Μειώσεις των ανταποδοτικών τελών που κυμαίνονται στην οικιακή χρήση στο 10% περίπου και στην επαγγελματική από 7- 20%, πρόκειται να προτείνει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Χίου στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως σημειώνεται στη σχετική εισήγηση «η δυνατότητα να προβεί σε μείωση του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, μετά από πέντε χρόνια, δόθηκε στο Δήμο με την αύξηση των τ.μ.», γεγονός που θεωρείται ότι θα επιφέρει ένα πραγματικό οικονομικό όφελος στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις και μάλιστα σε μια περίοδο όπου είναι δυσμενές το οικονομικό περιβάλλον.

Συνολικά κατατέθηκαν 2.655 χειρόγραφες δηλώσεις ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, ενώ στην ψηφιακή πλατφόρμα της Κ.Ε.Δ.Ε καταχωρήθηκαν 32.788 δηλώσεις (για ηλεκτροδοτούμενα και μη ακίνητα).

Ηδη από την επεξεργασία των χειρόγραφων δηλώσεων, προστίθενται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χίου περί τα 110.048 τ.μ, δηλωθέντα ως οικιακή χρήση, ενώ αντιθέτως διαφαίνεται μια μείωση στην επαγγελματική χρήση της τάξεως των 21.848 τ.μ..

Οι προτεινόμενες μειώσεις έχουν ως εξής:
Α) Οικιακή χρήση:

  1. για τις Δ.Ε Χίου, Ομηρούπολης, Καμποχώρων, Μαστιχοχωρίων, Ιωνίας, Καρδαμύλων και Αγίου Μηνά όπου ο συντελεστής χρέωσης ήταν 1,83€/ τ.μ, προτείνεται η μείωσή του στο 1,65€/τ.μ.

2.για τη Δ.Ε Αμανής καθώς και για τις τοπικές κοινότητες  Αμάδων, Βικίου, Καμπιών, Σπαρτούντας και Πιτυούς όπου ο συντελεστής χρέωσης ήταν 1,10€/τ.μ, προτείνεται η μείωσή του στο 1,00€/τ.μ.

Β) Επαγγελματική χρήση:

  1. για τη Δ.Ε Χίου από 3,17€/τ.μ προτείνεται η μείωσή του στα 2,50€/τ.μ.
  2. για τις Δ.Ε Αγ.Μηνά, Ιωνίας, Καρδαμύλων και αυτές των τ.κ Βροντάδου, Λαγκάδας, Αυγωνύμων, Αναβάτου, Καρυών, Πυργίου και Λιθίου, όπου ο συντελεστής χρέωσης ήταν 2,50€/τ.μ, προοτείνεται η μείωσή του στα 2€/τ.μ.

3.για τη Δ.Ε Αμανής, Καμποχώρων, Μαστιχοχωρίων και τις τ.κ Συκιάδας , Σιδηρούντας, Αμάδων, Βικίου, Καμπιών, Σπαρτούντας και Πιτυούς, όπου ο συντελεστής χρέωσης ήταν 1,83€/τ.μ προτείνεται η μείωση στο 1,70€/τ.μ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους αρμόδιους αντιδημάρχους του Δήμου Χίου, από τις παραπάνω προτεινόμενες μειώσεις προκύπτει μείωση των εσόδων κατά 754.426,74€, ποσό το οποίο ισοσκελίζεται όμως από τα προβλεφθέντα έξοδα.

ΕΡΤ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: