ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίτημα του δήμου Ικαρίας για χορήγηση επιδόματος σε όσους το έχουν ανάγκη

Ο δήμαρχος Ικαρίας σε δεύτερη επιστολή του προς τον υφυπουργό εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο ζητάει έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου για χορήγηση επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών σε όσους περιέχονται σε κατάσταση ανάγκης ως συνέπεια φυσικών καταστροφών.

Η επιστολή του δημάρχου έχει ως εξής:

Όπως είναι ήση γνωστό η ισχυρή δόνηση που εκδηλώθηκε στην περιοχή μας στις 30.10.2020 προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε οικίες όπου κατέστησε μεγάλο αριθμό εξ’αυτών προσωρινά μη κατοικίσιμες. Καταγράφονται από την πρώτη στιγμή προκληθείσες ζημιές και ελέγχονται από τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Ικαρίας.

Ως σήμερα έχουν καταγραφεί πάνω από 150 ακίνητα τα οποία αφορούν σε κύριες κατοικίες και τουλάχιστον 50 εξ’αυτών από τους διεξαχθέντες ελέγχους έχουν καταστεί μη κατοικήσιμα, αριθμός που αναμένεται να αυξηθέι και να ξεπεράσει τα 100. Η άμεση επισκευή των τελευταίων κρίνεται επιτακτική, καθώς αποτελούν τις κύριες και μοναδικές κατοικίες των ενοίκων αλλά και λόγω της κλιμάκωσης των ζημιών με την έλευση της χειμερινής περιόδου και των συνακόλουθων βροχοπτώσεων.

Παρακαλούμε για τους ανωτέρω λόγους όπως προβείτε άμεσα σε έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Ικαρίας με σκοπό την επιχορήγηση επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών σε όσους έχουν περιέλθει σε κατάσταση ανάγκης συνέπεια φυσικών καταστροφών σύμφωνα με τη ΚΥΑ 33862/16-05-2019 ΦΕΚ 1699 ΤΕΥΧΟΣ Β

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: