ΑΠΟΨΕΙΣ

Η τοποθέτηση του Ηλία Γαγλία στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την κατασκευή της παράκαμψης Ευδήλου

Κατά την συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου Ικαρίας στις 27 Οκτωβρίου του 2020 ο Ηλίας Γαγλίας από την Αυτονομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας τοποθετήθηκε ως εξής για την παράκαμψη του Ευδήλου:

Γνωμοδοτούμε καταρχήν θετικά όσον αφορά την αναγκαιότητα κατασκευής περιφερειακής οδού για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του οικισμού του Ευδήλου, ειδικά από τα μεγάλα οχήματα (φορτηγά, νταλίκες). Όμως διατυπώνουμε τη σοβαρή ένστασή μας για τις επιπτώσεις που θα έχει στην ποιότητα ζωής των κατοίκων η διέλευση τμήματος του δρόμου καταμεσής του οικισμού του Φυτέματος, που έχει σαν αποτέλεσμα να αποκόβει τον γραφικό οικισμό στα δύο, καθιστώντας προβληματική ακόμα και τη μετακίνηση των κατοίκων του από τη μία πλευρά στην άλλη, να αφαιρεί ζωτικό χώρο (ακόμα και τμήματα αυλών) από κατοικίες, και να προκαλεί θέματα ρύπανσης στον οικισμό.

Γενική οριζοντιογραφία

Σημειωτέον ότι για τα προβλήματα αυτά στο ανθρωπογενές περιβάλλον δε γίνεται καμία αναφορά στη μελέτη. Θεωρούμε επίσης αστοχία το ότι ο περιφερειακός δρόμος δεν παρακάμπτει το πολύ στενό (χωρίς κανένα περιθώριο διαπλάτυνσης, λόγω γεωμορφολογίας του εδάφους) και άρα προβληματικό τμήμα του επαρχιακού δρόμου, από τον παλιό σκουπιδότοπο του Ευδήλου μέχρι το σπίτι που βρίσκεται πάνω από την παραλία «Σαμιάου».

Γι’ αυτό ζητάμε την τροποποίηση της μελέτης, όσον αφορά αυτό το τμήμα της, και τη μετατόπιση της χάραξης νοτιότερα και έξω από τον οικισμό. Επίσης ζητάμε να προβλεφθεί λωρίδα πεζών, όπου αυτό είναι εφικτό

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: