ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα παρακαλετά των Χρυσαυγιτών

Από τη Σύνταξη

Παρακαλώ κυρία πρόεδρε έχω άρρωστο πατέρα μην με τιμωρήσετε, παρακαλώ κυρία πρόεδρε έχω παιδιά μικρά ή γυναίκα έγκυο κ.τ.λ.

Κάπως έτσι παρακαλούν είτε για μείωση ή για αναστολή των ποινών της ιστορικής δίκης.

Δεν είμαστε βέβαια ούτε δικηγόροι ούτε δικαστές για να γνωρίζουμε σε ποιές περιπτώσεις οι νόμοι μπορούν να δώσουν τις απαραίτητες μειώσεις ποινής ή όπως ονομάζονται, τα ελαφρυντικά. Γεννιέται όμως μια απορία…

Οι άνθρωποι εκείνοι που χτυπήθηκαν από την εγκληματική οργάνωση, όπως την αναγνώρισε το δικαστήριο, όχι εμείς, δεν είχαν άρρωστο πατέρα ή οικογένεια ή έγκυο γυναίκα ή παιδί. Ναι είχαν, όπως όλοι μας. Κάποιοι από αυτούς είναι νεκροί επειδή κάποιοι άλλοι έδωσαν την εντολή να σφαγιαστούν άνευ σοβαρού λόγου και αιτίας. Αυτοί οι άλλοι ζητάνε να τους συγχωρήσουμε. Ο καθένας που έχει λίγο μυαλό κατανοεί πως η δικαιοσύνη σε έναν τόπο επιβάλλεται όταν στερείς αγαθά από τον κατηγορούμενο. Για αυτό υπάρχουν οι φυλακές, που λειτουργούν και ως αναμορφωτήρια της ψυχής και της ζωής των ανθρώπων.

Ο Μιχαλολιάκος από νέος ανήκε στο εθνικιστικό κίνημα και έχει στο ενεργητικό του ξυλοδαρμούς, βόμβες και δολοφονίες, αλλά και εντολές για δολοφονία. Σε μια έννομη πολιτεία, που ευτυχώς διαθέτουμε, η βία απαντιέται μόνο με βία. Αυτός δάλεξε αυτόν τον δρόμο, αυτός θα υποστεί τις συνέπειες.

Ο Κασιδιάρης σήμερα είπε τα εξής:

Ήρθα να υποβάλλω το αίτημα αναστολής μέχρι την έφεση. Και για να διακηρύξω την αθωότητα μου. Επί οκτώ ώρες η εισαγγελέας έχει δηλώσει πως είμαι αθώος. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις, όταν προφυλακίστηκαν για ένα χρόνο και τότε τόνιζαν πως είμαι αθώος. Ομοίως και τώρα επιμένω πως για το αδίκημα που κρίθηκαν ένοχος ζητώ το δικαίωμα να πάω στο εφετείο. Εάν δεν την πάρω δεν θα έχω αυτό το δικαίωμα. Μέχρι να τελειώσει το εφετείο δυστυχώς θα έχω εκτίσει αυτή την εξοντωτική ποινή.

Για την ανεπανόρθωτη βλάβη, ξεκίνησα και πάλι την επαγγελματική ζωή μου, τη δουλειά μου. Για δεύτερη φορά θα είμαι στη φυλακή χωρίς να έχω το δικαίωμα μιας κρίσης σε δεύτερο βαθμό.

Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει σε κάθε επίπεδο. Έχουν ήδη παραβιαστεί όσα αναφέρει η ΕΣΔΑ. Δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την αίθουσα. Βγήκαν όλοι οι πολιτικοί και προανήγγειλαν την απόφαση και πίεσαν με τρόπο παράνομο.

Μη μου στερήσετε αυτό το δικαίωμα που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ακούστηκαν τρανταχτά νομικά επιχειρήματα. Σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας υπήρξαν δικαστές και εισαγγελείς που είπαν πως είμαι αθώος

Ξεκίνησε λοιπόν ο κύριος Κασιδιάρης να εργάζεται, αλλά παράλληλα διαθέτει και το κόμμα του, τους Έλληνες για την πατρίδα, που ρίχνουν το δικό τους δηλητήριο στην κοινωνία. Πραγματικά δυσκολευόμαστε να δούμε το λόγο που πρέπει το δικαστήριο να του την χαρίσει.

Αλήθεια αγαπητοί που ζητάτε ελαφρυντικά, γιατί δεν σκεφτήκατε νωρίτερα τις συνέπειες των πράξεών σας, είναι άλλο η ιδεολογία που μπορεί ως ενός σημείου να είναι και σεβαστή και άλλο η δολοφονία στο όνομα της ιδεολογίας και αυτό βέβαια επειδή θα βιαστείτε, ισχύει για οποιαδήποτε ιδεολογία. Η νόμιμη αριστερά όπως και όλα τα νόμιμα κόμματα δεν λειτουργούν με τον πυραμιδωτό τρόπο που λειτουργήσατε εσείς. Δεν έστειλε καμία ηγεσία των νόμιμων κομμάτων εντολή στην τοπική τους οργάνωση να οργανώσει δολοφονία.

Την νύχτα που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας ήρθε μια ολόκληρη τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να τα βάλει με έναν άνθρωπο, δηλαδή εντελώς άνισηη μάχη που την κάνουν μόνο οι κότες οι λυράτες όπως είστε εσείς. 50 άτομα για να δολοφονήσουν έναν και αυτός ο ένας αντιστάθηκε και έπεσε μαχόμενος. Τα επιχειρήματα που ακούγονται είναι απίστευτα.

«Ο κ. Μπούκουρας δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από πίτσες κι πεϊνιρλί» είπε η δικηγόρος του. Ναι αλλά όταν έριχνε τους μετανάστες στην θάλασσα έμαθε να κάνει και αυτό. Και πάμε σε πιο ωραία ακόμα επιχειρήματα. Διαβάστε τα γιατί αυτά μπορούν να σας κάνουν να γελάσετε αλλά και να κλάψετε, εαν η έδρα τα κάνει δεκτά, πιστεύουμε πως όχι.

«Η κα. Ζαρούλια υπέστη τον πιο σκληρό δικονομικό καταναγκασμό που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Έμεινε κατ’οικον περιορισθείσα από το 2014 με μόνη έξοδο να επισκέπτεται τον προφυλακισμένο σύζυγο της και το φαρμακείο» ανέφερε ο συνήγορος της ζητώντας την αναστολή της ποινή της, συμπληρώνοντας: «Το δικαίωμα της αναστολής το απολαμβάνει και ο τελευταίος μη Έλλην καταδικασθείς. Μετά από 7 χρόνια άγριας ταλαιπωρίας ζητά να της αναγνωρίσετε ότι εμφανίζεται ενώπιον σας όποτε το ζητήσατε».

«Έχει θέσει τον εαυτό της στη διάθεση των αρχών με όρους που δεν έχω δει ούτε στους πιο σκληρούς ποινικούς» ανέφερε η υπεράσπιση της Ε. Ζαρούλια και προσέθεσε: «Αν δεν χορηγήσετε αναστολή προκαλείται Βλάβη στα δικαιώματα ενός κατηγορούμενου που πρέπει να φτάσει στο εφετείο μακριά από κραυγές από αυτούς που θα ήθελαν να μην έχουν ούτε το δικαίωμα για έφεση».

Ηλιοπουλος: Δώστε μου μου μια δευτερη ευκαιρία

«Δεν μπορώ να κρύψω την πικρία μου για τη καταδίκη». Μίλησε για τις δυο ανήλικες κόρες του (το μόνιμο επιχέιρημα), ο οποίες όπως είπε, δέχονται μπούλινγκ στο σχολείο. Ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει με την οικογένειά του. «Με καταδικάσατε αλλά παρακαλώ για μια δεύτερη ευκαιρία με εξοντώσετε» είπε ο ίδιος ο Παν. Ηλιοπουλος στο δικαστήριο ζητώντας την αναστολή εκτελεσης της ποινής του.

Η εν διαστάσει από το 2012 σύζυγος του Ν. Μίχου κατέθεσε άλλωστε πως είναι ο μόνος που μπορεί να στηρίξει την οικογένεια. «Αν ο Νίκος εκτίσει την ποινή του εμείς θα οδηγηθούμε σε απόγνωση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μιχάλης Αρβανίτης είπε πως επειδή ο ίδιος είναι 75 ετών, εαν εκτίσει την ποινή του θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη. Δηλαδή για να το αποκωικοποιήσουμε λίγο, εαν θέλει κανείς να σκοτώσει κάποιον, αναθέτει την δουλεία σε έναν από 75 ετών και πάνω, ώστε να μην μπορεί να μπει φυλακή, γιατί θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη.

Ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος έχει ένα παιδί 10 ετών (το μόνιμο επιχείρημα), το οποίο πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα. Η σύζυγος του είναι εν ενεργεία αξιωματικός στο 401 και τώρα λόγω της επιφυλακής απουσιάζει συνεχώς. Άρα αν μπει φυλακή θα μείνει ένα παιδί στο σπίτι μόνο» υποστήριξε η υπεράσπιση του Ζησιμόπουλου.

«Ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος ήταν συνεπής σε όλη τη διάρκεια της διαδικασιας. Η συμπεριφορά του ήταν τυπική. Το όνομα του δεν ακούστηκε ούτε πέντε φορές σε ολόκληρη τη δίκη» είπε ο συνήγορος του ζητώντας την αναστολή της ποινής του μέχρι το Εφετείο.

Συμπέρασμα

Τα επιχειρήματα των καταδικασθέντων είναι σαθρά. Ένας απλός νους κατανοεί οτι δεν πρέπει να την γλιτώσουν ή καλύτερα αυτό που γράφτηκε «Δεν είναι αθώοι». Τελική απόφαση ως προς τα ελαφρυντικά δεν έχει βγει και έτσι μια τελική κρίση για αυτό το ιστορικό δικαστήριο δεν μπορεί να γίνει ακόμα. Όμως πέρα των γελοιοτήτων που ακόυγονται, η απόφαση από μόνη της δικαιώνει όσους αντιτάχθηκαν στην εγκληματική οργάνωση, ανεξάρτητα το πόσο θα κάτσουν μέσα στην φυλακή, η ιστορία που ονομάζεται Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε από το ίδιο το ελληνικό κράτος, από τη δικαιοσύνη, που έστω και αεγοπορημένα αποδόθηκε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: