ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ΝΔ επιμένει στη θεωρία των δύο άκρων, στοχεύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ

Από τη σύνταξη

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των ποινών για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, η κυβέρνηση συνεχίζει την αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να εκμηδενιστεί κάθε “απειλή” εκ δεξιών για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά ταυτόχρονα να διεκδικήσει και το χώρο του κέντρου.

Η θεωρία των δύο άκρων ποτέ δεν πεθαίνει | Η Εφημερίδα των Συντακτών
Σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη (Εφημερίδα των Συντακτών)

Αυτός ο διπλός στόχος επιτυγχάνεται με τις κατηγορίες περί σύμπλευσης ΣΥΡΙΖΑ- ΧΑ, καθώς αφενός απαξιώνει τόσο στο δεξιό όσο και σε ένα πιο κεντρώο κοινό και την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και την ακροδεξιά. Η θεωρία των δύο άκρων έχει λοιπόν επανέλθει για τα καλά στην κυβερνητική ατζέντα και αξιοποιείται για επιθέσεις στην αριστερά. Για αυτό το λόγο το κυβερνών κόμμα, που παίζει σε δύο πολιτικά ταμπλό, έχει τόσο ακραίες φωνές όσο και πιο κεντρώες. Οι ακραίοι του κόμματος σε αυτή τη φάση δεν παραλείπουν να συμψηφίσουν τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής με αυτά (τα δήθεν) των οργανώσεων της αριστεράς, ζητώντας λίγο ή πολύ να πάρουν σειρά στη δικαιοσύνη.

Το μαξίμου σε αυτή την χρονικλη στιγμή σφυρίζει αδιάφορα για έναν και μοναδικό λόγο, μην τυχόν και χαθεί η πλειοψηφία των μετριοπαθών δημοκρατών πολιτών. Αυτό που ορίζεται ως κέντρο. Δεν καταδικάζουν όμως τις ακραίες επιθέσεις που κάνουν στελέχη της ΝΔ στην αριστερά, διότι το αφήγημα των άκρων εξυπηρετεί την κυβερνητική πολιτική, που είναι αυτό το δήθεν δημοκρατικό τόξο που μπορεί μόνο αυτή να υπηρετήσει σωστά, αφού η ίδια ξεκίνησε τη δίωξη της Χρυσής Αυγής και η ίδια την καταδίκασε, βάζοντας στην άκρη τα συγκοινωνούντα δοχεία που αναπτύχθηκαν ιδίως την εποχή του Σαμαρά. Μην ξεχνάμε άλλωστε την υπόθεση Μπαλτάκου που ως γραμματέας της τότε κυβέρνησης συνομιλούσε απευθείας με τον Ηλία Κασιδιάρη. Υπάρχουν και τα σχετικά βίντεο που αποδεικνύουν τις συνομιλίες.

Με αυτά και αυτά ας πάμε όμως στα γεγονότα. Εχθές Κυριακή η εφημερίδα Αυγή που πρόσκειται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβγαλε ένα εξώφυλλο με τον Σαμαρά και Μητσοτάκη γράφοντας σκωπτικά δεν είναι αθώοι (σύνθημα που χρησιμοποιήθηκε στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής). Αμέσως η Νέα Δημοκρατία έβγαλε την ανακοίνωση που κατηγορούσε την εφημερίδα για Γκεμπελισμό. Λίγο αργότερα άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στο σπίτι του Άρη Πρωτοσάλτε, γνωστού δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ, το οποίο γεγονός προφανώς είναι καταδικαστέο, αλλά και εκεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άδραξε την ευκαιρία κάνοντας για “σκοταδιστική επίθεση” και επικαλούμενος μάλιστα τη φράση που αποδίδεται στο Βολταίρο: “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες”.

Εν τω μεταξύ η ΝΔ βρίσκοντας την ανάρτηση ενός μέλους της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που έγραψε στο twitter ότι “δυστυχώς η 17Ν άφησε μερικούς πίσω (Άδωνι, Μπογδάνο κλπ)” άδραξε άλλη μια ευκαιρία για να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ και να αποδείξει την ύπαρξη της θεωρίας των δύο άκρων. Προφανώς η ανάρτηση είναι καταδικαστέα αλλά αποτελεί προσωπική άποψη και όχι κομματική, αφού η ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαχωρίσει την θέση του με κάθε τρομοκρατική οργάνωση, ακόμα και με την 17 Νοέμβρη. Οι οργανώσεις αυτές δεν είναι νόμιμα πολιτικά κόμματα και προφανώς η οποιαδήποτε πράξη τους ανεξαρτήτως ιδεολογικής προσέγγισης μας βρίσκει αντίθετους.

Η διαμάχη γύρω από το δικαστήριο της Χρυσής Αυγής και το ποιός νομιμοποίησε την δράση της, είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί για πολύ καιρό. Η αλήθεια όμως είναι κάπου ενδιάμεσα λέει μια λαϊκή ρήση και σε αυτή την περίπτωση είναι στο κράτος. Η Χρυσή Αυγή από τα τέλη της δεκαετίας του 70 πήρε νόμιμη κρατική άδεια υπάρξεως και λειτουργίας, η οποία ισχύει ακόμα. Επί δεκαετίες και με διακυβέρνηση τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, η οργάνωση αυτή δρούσε και γιγαντωνόταν νόμιμα. Για δολοφονίες και επιθέσεις έχει κατηγορηθεί από τη δεκαετία του 80 και όμως με αυτό το όνομα έπαιρνε νόμιμη άδεια λειτουργίας και κατέβαινε στις εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές. Μικρά ποσοστά μέχρι το 2012, στη βουλή από το 2012 μέχρι το 2019. Στη βουλή δεν πρόλαβε να συμπληρώσει έναν χρόνο και κατηγορήθηκε για πάνω από 50 επιθέσεις τόσο σε μετανάστες όσο και σε Έλληνες, με κορυφαία πράξη προφανώς τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Όσο ήταν στην βουλή υπήρξαν πολλοί επώνυμοι υποστηρικτές μερικοί φαίνονται στην παρακάτω φωτογραφία που αλιεύσαμε από μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Οι χρυσαυγίτες νομιμοποιήθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκατσε 4,5 χρόνια σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας. Ναι ήταν λάθος που δεν έκανε κάτι για να ανακληθεί τουλάχιστον η άδεια της, όμως μην ξεχνάμε ότι το αυγό του φιδιού ήταν σε όλη αυτή την πορεία στο ελληνικό κοινοβούλιο, ενώ το δικαστήριο δεν είχε ολοκληρωθεί. Ένα δικαστήριο που ολοκοληρώθηκε έναν χρόνο από την έξοδο της τρομοκρατικής οργάνωσης από την βουλή. Αυτή η έξοδος βόλεψε απίστευτα την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Κάτι για το τέλος

Η διαφορά της Χρυσής Αυγής με την εκάστοτε τρομοκρατική οργάνωση (17Ν,Πυρήνες της φωτιάς κ.τ.λ), είναι ότι η Χρυσή Αυγή μπήκε στην βουλή προσεγγίζοντας μάλιστα έναν χρόνο μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα τους 536.913 στις ευρωεκλογές του 2014 ενώ οι υπόλοιπες τρομοκρατικές οργανώσεις εκτός του ότι δεν είναι νόμιμες, δεν δοκιμάσαν την τύχη τους στον λαό δια μέσω της ψήφου. Δυστυχώς η Χρυσή Αυγή νομιμοποίησε την δράση της και από τον ίδιο τον Ελληνικό λαό, προφανώς όχι από όλους, αλλά όταν σε 10.000.000 βρίσκονται 500.000 να ψηφίσουν ένα κόμμα, είναι μια μορφή ισχυρής νομιμοποίησης, ενώ η εκάστοτε τρομοκρατική οργάνωση έδρασε ανεξαρτήτως του αισθήματος του λαού.

Είναι αυτό που έχει γραφτεί πολλές φορές, ότι μας βόλευε όσο καθάριζε μετανάστες και ξεβρώμαγε ο τόπος όπως λέγαν οι ίδιοι, προφανώς δεν το ασπαζόμαστε, αλλά μόλις το μαχαίρι έφτασε στο ελληνικό αίμα όλοι σπεύσαμε να καταδικάσουμε και βεβαίως περνάμε την φάση της ποινικοποίησης τόσο της δράσης της όσο και της ιδεολογίας της. Είναι αυτό που μάλλον περιέγραφε κάποτε ένας Γερμανός πάστορας (έχει αποδοθεί στον Μπρεχτ) και με αυτό κλείνουμε το άρθρο:

Όταν οι ναζιστές ήρθαν για να πάρουν τους κομμουνιστές, σιώπησα επειδή δεν ήμουν κομμουνιστής. 
Όταν φυλάκισαν τους σοσιαλδημοκράτες, σιώπησα γιατί δεν ήμουν σοσιαλδημοκράτης. 
Όταν ήρθαν να πάρουν τους συνδικαλιστές, σιώπησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβαίους σιώπησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος
Όταν ήρθαν να συλλάβουν εμένα, δεν υπήρχε πια κανείς για να διαμαρτυρηθεί».

Martin Niemoeller (1892-1984) (Γερμανός Πάστορας)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: