ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Λέσβος “στα βήματα του Αποστόλου Παύλου”

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υπέγραψε αίτημα υποστήριξης και συμμετοχής της, στην προτεινόμενη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πιστοποίηση από το Συμβούλιο της Ευρώπης της Πολιτιστικής Διαδρομής: “Στα Βήματα του Αγίου Παύλου, Αποστόλου των Εθνών”.

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενώνει τις δυνάμεις της με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που ανέλαβε την πρωτοβουλία σε συνεργασία µε την Περιφέρεια του Λάτσιο στην Ιταλία, την εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Περιφέρειας Πάφου στην Κύπρο και το Ευρωπαϊκό ∆ίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού µε έδρα το Βέλγιο, για την δημιουργία µιας πολιτιστικής διαδρομής µε τίτλο: «Στα Βήµατα του Αγ. Παύλου, Αποστόλου των Εθνών – Πολιτιστική Διαδρομή», καθώς και την πιστοποίηση της από το Συμβούλιο της Ευρώπης στον τρέχων κύκλο αξιολόγησης, προκειμένου να συμπεριληφθούν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στην εν λόγω διαδρομή.

Οι Πολιτιστικές ∆ιαδροµές αποτελούν ισχυρά εργαλεία για την προώθηση και διατήρηση των κοινών και διαφορετικών πολιτιστικών ταυτοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Πολιτιστικές ∆ιαδροµές παρέχουν µια καλύτερη κατανόηση της ιστορίας της Ευρώπης µέσω της διαπεριφερειακής ανταλλαγής ιδεών και πολιτισμών.

Όπως σημειώνει με ανακοίνωσή της η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αναστασία Αντωνέλλη, “συνεχίζουμε την προσπάθεια δημιουργίας και στήριξης δράσεων στον τομέα του πολιτισμού, ξεπερνάμε τις απογοητεύσεις μας, όπως πρόσφατα της απόρριψης της πρότασης μας για επιχορήγηση “Έργων και Δράσεων ψηφιακού πολιτισμού στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου” προϋπολογισμού 1.007.000, που καταθέσαμε μετά την ανάλογη πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Σύγχρονου Πολιτισμού.”

Η επίσημη αιτιολόγηση της απόρριψης από πλευράς Γενικής Γραμματείας Σύγχρονου Πολιτισμού ήταν ότι ο προϋπολογισμός δεν ανταποκρινόταν στην δυνατότητα χρηματοδότησης της πρόσκλησης. “Βεβαίως δεν αναφερόταν στην πρόσκληση το συνολικό ποσόν του προϋπολογισμούς της”, σημειώνει η Αντιπεριφέρεια ενοχλημένη για την απόρριψη.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού ευχαριστεί την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία επέδειξε άριστα αντανακλαστικά και αποτελεσματικότητα όταν πληροφορήθηκε ότι ο φάκελος της έγκρισης των μελετών του Αρχοντικού Γεωργιάδη, είχε βαλτώσει επί τριμήνου στο Υπουργείο Πολιτισμού.

ΕΡΤ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: