ΑΠΟΨΕΙΣ

Τ.Ε Σάμου ΚΚΕ:Τα σοβαρά προβλήματα και οι ελλείψεις οδηγούν σε επισφαλή κατάσταση το Γενικό Νοσοκομείο

Την επιδείνωση των ήδη οξυμένων προβλημάτων διαπίστωσε σε επίσκεψη που πραγματοποίησε η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ στο Γενικό Νοσοκομείο. Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η πανδημία έχει δημιουργήσει αυξημένες ανάγκες που οδηγούν σε επισφαλή κατάσταση τη λειτουργία του.

Όπως προέκυψε από τις συναντήσεις, δύο ζητήματα ξεχωρίζουν. Οι τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο βοηθητικό προσωπικό (καθαριότητα, τεχνικό προσωπικό). «Είναι γνωστή η κατάσταση με τη μία παιδίατρο, τη μία πνευμονολόγο, τις ελλείψεις σε μια σειρά ειδικότητες όπως ΩΡΛ, ακτινοδιαγνώστη κ.ά.», σημειώνει το ΚΚΕ. Επίσης μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε υλικά παντός είδους. Από μέσα ατομικής προστασίας μέχρι υγειονομικό, αλλά και τεχνολογικό και μηχανολογικό υλικό για να μπορεί να λειτουργεί όπως πρέπει η τεχνική υπηρεσία.

Για την κατάσταση αυτή υπογραμμίζει τις κυβερνητικές ευθύνες ενώ καταθέτει μια σειρά προτάσεις.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η όλο και πιο μειωμένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι θηλιά που στραγγαλίζει συνεχώς τις υπηρεσίες και το ρόλο του νοσοκομείου, αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Το μόνο που μπορεί να επιτρέψει μια τέτοια κατάσταση είναι λύσεις-μπαλώματα όπως συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προσλήψεις με το σταγονόμετρο, στροφή σε δωρεές και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Τελικά, η κυβερνητική πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα και επιλέγει να δίνει δισεκατομμύρια ευρώ σε μονοπωλιακούς ομίλους για τη δήθεν στήριξη της αγοράς και σε συμμάχους όπως το ΝΑΤΟ για να βαφτίζει αμφισβητούμενα ύδατα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο αντί να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές, να αγοράσει ιατρικά μέσα και εξοπλισμό βάζει τη σφραγίδα της σε όλη τη λειτουργία του νοσοκομείου, αλλά και στη ζωή εργαζομένων και κατοίκων του νησιού.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου όπως και ο λαός του νησιού απαιτείται να δυναμώσουν τον αγώνα για άμεσα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, αλλά και τη διεκδίκηση για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.

Η φωνή τους μπορεί να ακουστεί και κάτω από τις μάσκες και να απαιτήσουν:

• Πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

• Εξασφάλιση μέσα από κεντρικές κρατικές παραγγελίες όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας, υγειονομικού υλικού.

• Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στο προσωπικό του νοσοκομείου.

• Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ, των Κέντρων Υγείας, των Αγροτικών και Περιφερειακών Ιατρείων.

• Δημιουργία Κέντρου Υγείας στο ΚΥΤ και μαζικά τεστ στον πληθυσμό του μέχρι να υλοποιηθεί το αίτημα των ίδιων και των κατοίκων για κανένα ΚΥΤ στο νησί πουθενά, απεγκλωβισμό προς την ηπειρωτική Ελλάδα και τις χώρες προορισμού τους».

902

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: