ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο σύστημα υπόγειων κάδων στο Δήμο Λήμνου

Στο πλαίσιο βελτίωσης και εκσυγχρονισμού της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο Δήμος Λήμνου προχώρησε στην προμήθεια συστημάτων υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων, “για την αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων”, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του “Πράσινου Ταμείου”.

Το έργο αφορά στην προμήθεια 14 υπόγειων κάδων και ενός γερανού ανύψωσης, που θα τοποθετηθεί επί υπάρχοντος απορριμματοφόρου, για την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους υπόγειους κάδους.

This image has an empty alt attribute; its file name is IMG_20201001_112501-225x300.jpg

Οι υπόγειοι κάδοι, χωρητικότητας 3000lt έκαστος, έχουν εγκατασταθεί στους ακόλουθους κοινόχρηστους χώρους της Μύρινας, Ρηχά Νερά, Ρωμέικος ΝΟΛ, Παλαιά Ταξιαρχεία, πλατεία Υψιπύλης, πλατεία Βενιζέλου- ΚΤΕΛ, πάρκο Ανδρωνίου, επαρχείο Λήμνου, λεωφόρος Δημοκρατίας.

“Η υπογειοποίηση των κάδων συλλογής των απορριμμάτων συμβάλλει στην αισθητική αναβάθμιση της εικόνας των περιοχών αυτών. Οι υπόγειοι κάδοι θα είναι έτοιμοι προς χρήση από τον ερχόμενο Νοέμβριο. Έως τότε για την απόθεση των οικιακών/σύμμεικτων απορριμμάτων θα χρησιμοποιούνται οι κοινοί τροχήλατοι κάδοι, οι οποίοι θα απομακρυνθούν σταδιακά”, τονίζει ο δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης.

Η αναβάθμιση στην πόλη της Μύρινας με συστήματα υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων συνεχίζεται με προσθήκη 15 επιπλέον σημείων, πρόταση προϋπολογισμού 213.174 ευρώ,   η οποία υποβλήθηκε τον Ιούλιο του 2020 για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

ΕΡΤ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: