ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύσκεψη για τον κορωνοϊό στη Σάμο

Ταξίδι αστραπή πραγματοποίησαν σήμερα στη Σάμο ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μάνος Λογοθέτης και ο ειδικός γραμματέας Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, Ευάγγελος Κωνσταντίνου, προκειμένου να εκτιμήσουν τις εξελίξεις σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στο νησί της Σάμου. 

Νωρίς το πρωί επισκέφτηκαν το νοσοκομείο Σάμου όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στο Κέντρο Υποδοχής και Μετανάστευσης. Στη συνέχεια πήγαν στο νοσοκομείο της Σάμο, όπου έγινε η σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς. Ο Μάνος Λογοθέτης στη συνέχεια μίλησε στο Ράδιο Αρμονία και στον Μάνο Στεφανάκη, όπου εξήγησε το σκοπό της επίσκεψης και τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κύριο Λογοθέτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο νοσοκομείο Σάμου, στην οποία συμμετείχε και ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να δοθούν λύσεις σε θέματα που προκαλούν ανησυχία στην τοπική κοινωνία, καθώς και για την εμφάνιση των κρουσμάτων και την αντιμετώπιση των νοσούντων από το νοσοκομείο Σάμου.

«Καταγράψαμε την κατάσταση και θα δώσουμε άμεσες λύσεις. Θα εγκατασταθεί νέο σύστημα για το πόσοι και ποιοι θα εξέρχονται από το ΚΥΤ. Σέβομαι τις ανησυχίες γιατί η χωροταξία του Κέντρου δημιουργεί μεγάλη όχληση. Η διαδικασία που θα γίνει, σε συνεργασία με την αστυνομία, θα περιορίσει τις εξόδους».

Αναφερόμενος στο νοσοκομείο Σάμου είπε πως θα ενισχυθούν οι υποδομές και ο ΕΟΔΥ τοπικά, προσθέτοντας πως θα δημιουργηθεί υγειονομικός σταθμός στην είσοδο του ΚΥΤ, ώστε να μην υπάρχει έντονη κίνηση στο νοσοκομείο Σάμου. Επιπλέον, τόνισε πως κατηγορίες ευάλωτων και ειδικά οι γυναίκες που βρίσκονται μετά τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης θα απομακρυνθούν τις επόμενες ημέρες από το νησί.

Όσον αφορά τους νοσούντες που βρίσκονται στο ΚΥΤ, ο  γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, είπε πως θα χρησιμοποιηθεί και ο χώρος στον οποίο φιλοξενούνταν οι ανήλικοι, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στην Κεντική Ελλάδα. «Με στοχευμένες παρεμβάσεις νομίζω θα έχουμε καλή αντιμετώπιση».

Σαμιακό βήμα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: