ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ικαρία: Δευτέρα 5/10 ξεκινά η 3η διαβροχή δακοκτονία

Η 3η Διαβροχή δακοκτονίας στην Ικαρία ξεκινάει την Δευτέρα 5/10: Καρκινάγρι – Εύδηλος, Τρίτη 6/10: Δάφνη, Τετάρτη 7/10: Χρυσόστομο, Πέμπτη 8/10 και Παρασκευή 9/10: Άγιος Κήρυκος.

Το φυτοπροστατευτικο προϊόν που θα χρησιμοποιηθεί είναι το IMIDAN 200EC και έχει υπολειμματικοτητα 21 ημέρες.Ο ψεκασμός διακόπτεται σε περίπτωση υψηλών θερμοκρασιών (άνω των 28°C), ισχυρών ανέμων ή βροχόπτωσης.

Κατά την διάρκεια του ψεκασμού, είναι απαραίτητη η παρουσία υπεύθυνου επιστήμονα, καθώς και η χρήση real time GPS για την καταγραφή του ψεκασμού. Απαραίτητη είναι η σήμανση στους ψεκασμένους αγρούς, σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, ώστε να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, σύμφωνα με την ετικέτα του σκευάσματος.


Προσοχή: να μην ψεκαστούν τα ελαιοτεμάχια των βιοκαλλιεργητών, οι οποίοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να επισημάνουν τα όρια των αγροτεμαχίων τους με ταινία και πινακίδες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: