ΑΠΟΨΕΙΣ

Χ. Αθανασίου: Προσωρινή και αναγκαία η δομή στον Καρά Τεπέ – Μέτρα για όσους επλήγησαν από έκνομες ενέργειες

Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Λέσβο με τη δημιουργία της προσωρινής δομής στον Καρά Τεπέ αναφέρεται με δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου απευθυνόμενος και σε όσους υποστηρίζουν να μή δημιουργηθεί καμία δομή στη Λέσβο λέγοντας ότι “δεν προσφέρουν υπηρεσίες στον τόπο”. Χαρακτηρίζει προσωρινή και αναγκαία, λόγω της υπάρχουσας κατάστασης, τη  δομή στον ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ και επισημαίνει ότι: “Οι θέσεις μου, διαχρονικά, παραμένουν οι ίδιες και στηρίζονται στο σχέδιο δράσης της Ν.Δ. για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού- προσφυγικού ζητήματος. Θέσεις, που η Κυβέρνησή μας υλοποιεί και προς αυτή την κατεύθυνση εργάσθηκα, εκπροσωπώντας το νησί μας”.

Συγκεκριμένα:

1. Φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας : Ελαχιστοποιήθηκαν οι ροές από τη γείτονα χώρα.

2. Αποσυμφόρηση του νησιού : οι 21.000 μετανάστες μειώθηκαν κατά 10.000 και πλέον, λόγω της επιτάχυνσης των διαδικασιών ασύλου και των πραγματικών, για πρώτη φορά, επιστροφών.

3. Κλειστή δομή : πάντοτε υποστήριζα και εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι στη Λέσβο πρέπει να υπάρχει μία μόνο μικρή κλειστή και ελεγχόμενη δομή, προς καταγραφή και ταυτοποίηση των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών, μακριά από κατοικημένες περιοχές, καθώς και από περιοχές στις οποίες αναπτύσσεται οικονομική και επαγγελματική δραστηριότητα.

Συνεπώς, φωνές που κάνουν λόγο για «καμιά δομή στη Λέσβο», δεν προσφέρουν υπηρεσίες στον τόπο, διότι αγνοούν τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και τη διαμορφωθείσα πραγματική κατάσταση στο νησί.

Η άρνηση μπορεί πρόσκαιρα να εντυπωσιάζει, αλλά τελικά μόνο οι υπεύθυνοι καταξιώνονται στη συνείδηση των πολιτών. Τέλος, να σημειώσω και τα εξής:

α) η μεταφορά των μεταναστών στον ΚΑΡΑ- ΤΕΠΕ είναι προσωρινή λύση και κατέστη αναγκαία, μετά την καταστροφή της Μόριας, για λόγους προστασίας της υγείας των πολιτών, δημόσιας ασφάλειας και ανθρωπιστικούς.

β) Απαιτείται,  να αναθεωρηθεί το πρωτόκολλο «Δουβλίνο ΙΙ», όπως ζήτησε ο Πρωθυπουργός και  να συνέλθει η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε να δεχθούν οι Δήμοι της χώρας αριθμό μεταναστών

Επιπλέον η Κυβέρνησή μας θα πάρει μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών και όσων επλήγησαν άμεσα ή έμμεσα από έκνομες ενέργειες.”

ΕΡΤ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: