ΑΠΟΨΕΙΣ

Κ.Σακελαροπούλου:Μαζί με την Κύπρο «ζήσαμε δύσκολες στιγμές, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τελείωσαν»

Στην Κύπρο βρίσκεται στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου έγινε δεκτή από τον ομόλογό της Νίκο Αναστασιάδη.

ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε απευθυνόμενος στην Ελληνίδα ομόλογό του είπε ότι «η επίσκεψή σας συμπίπτει με μια περίοδο κρίσης, η οποία προκαλείται σαν αποτέλεσμα της τουρκικής επιθετικότητας, των τουρκικών εκνόμων ενεργειών, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Μια σειρά πράξεων που αν δεν υπήρχε η, από πλευράς Ελλάδος, ψύχραιμη αντιμετώπιση, ενδεχόμενα να οδηγούσαν σε αναπόφευκτα ανεπιθύμητες, για λαούς που αγαπούν την ειρήνη, καταστάσεις στην περιοχή».

Νωρίτερα και κατά την υποδοχή της Κ. Σακελλαροπούλου, ο ίδιος ανέφερε ότι τα προβλήματα των δύο χωρών είναι προβλήματα και της Ευρώπης γιατί τα σύνορα των δύο χωρών είναι σύνορα και της Ευρώπης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η επίσκεψή της έρχεται σε «όντως μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία», και πρόσθεσε: «Η επίσκεψή μου τονίζει ότι οι δύο χώρες έχουν ενιαίο αρραγές διπλωματικό μέτωπο με γνώμονα πάντα το κοινό εθνικό συμφέρον και στηριζόμενες πάντοτε στο διεθνές δίκαιο. Ζήσαμε δύσκολες στιγμές, στις οποίες αναφερθήκατε και εσείς και κανείς δε μπορεί να μας εγγυηθεί ότι τελείωσαν. Η αποχώρηση του Ορουτς Ρέις είναι ένα βήμα προς την αποκλιμάκωση, αλλά απομένει να αποδειχθεί αν ήταν μια κίνηση τακτικής ενδεχομένως με βραχυπρόθεσμη στόχευση ή είναι μια επιλογή που έχει ορίζοντα και συνέχεια».

Μετά την ολοκλήρωση της κατ’ ιδίαν συνάντησης των δύο Προέδρων, ξεκίνησαν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο πλευρών.

Αυγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: