ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΚΕ: Η υγειονομική βόμβα της Μόριας μεταφέρθηκε στη νέα δομή

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής: «Η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες που »φιλοξενούνται» στη νέα δομή του Καρά Τεπέ αποκάλυψε πως η υγειονομική βόμβα που υπήρχε στη Μόρια όχι μόνον δεν εξουδετερώθηκε αλλά μεταφέρθηκε στη νέα δομή και είναι έτοιμη να εκραγεί. Πέρα από τους 243 νοσούντες -ποσοστό πάνω από 3% των ελεγχθέντων- υπάρχουν και 2.334 παιδιά κάτω των 10 ετών που δεν έχουν ελεγχθεί, που είναι πολύ πιθανόν κάποια από αυτά να είναι φορείς και που κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στη δομή.

Παράλληλα η Λεσβιακή κοινωνία, που ήταν ήδη υπερκορεσμένη πριν τη φωτιά στη Μόρια και που γι αυτό το λόγο είχαν παρθεί πρόσθετα μέτρα για το νησί, εξακολουθεί να δίνει καθημερινά κρούσματα, ενώ ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός πως σήμερα – πρώτη μέρα που το κουδούνι χτύπησε στα σχολεία του νησιού – παρουσιάστηκε κρούσμα σε εκπαιδευτικό. Όλα δείχνουν πως η κοινωνία του νησιού μας κάθεται πάνω σε μία υγειονομική νάρκη, έτοιμη να εκραγεί.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και οι τοπικοί θεσμοί (δήμοι – Περιφέρεια) έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτή την κατάσταση. Τους καλούμε, έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλάξουν από τα χειρότερα και τη λεσβιακή κοινωνία και τους πρόσφυγες και μετανάστες. Απαιτούμε ΤΩΡΑ:

  • Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού και ενίσχυση με την υποδομή που απαιτείται για να κάνουν όπως πρέπει τη δουλειά τους.
  • Άμεση χορήγηση στις υγειονομικές μονάδες του νησιού επαρκών τεστ rapid για να κάνουν επαναλαμβανόμενες εξετάσεις σε όλους τους υγειονομικούς, την εκπαιδευτική κοινότητα, τους εργαζόμενους σε μεγάλους εργασιακούς χώρους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.
  • Επαναλαμβανόμενες εξετάσεις σε όλες τις προνοιακές δομές και τις δομές υπερηλίκων».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: