ΑΠΟΨΕΙΣ

Απάντηση του Δήμου Ικαρίας στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου

Ο Δήμος Ικαρίας σε ανακοίνωσή του απαντάει στην ανακοίνωση των εργαζομένων του δήμου σχετικά με την 24ωρη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου

Κυρίες και κύριοι μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμων Ικαρίας και Φούρνων, καταρχήν σας ευχαριστούμε. Ειλικρινά και από καρδιάς.

Διαβάζοντας την ανακοίνωσή σας ήταν για εμάς εξαιρετικά δύσκολο να αντιληφθούμε σε ποια συνδικαλιστική λογική υπέρ των εργασιακών δικαιωμάτων μπορεί να υπαχθεί μια τέτοιου είδους αντιπαράθεση η οποία αντί να χαιρετίζει την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., μετά την πρόταση του Δημάρχου Ικαρίας, αντιθέτως την απορρίπτει εντέχνως  παραποιώντας την. Έως ότου φτάσαμε στην τελευταία πρόταση της ανακοίνωσης όπου  καλείτε τους δημότες να κρίνουν αν η Δημοτική Αρχή ανταπεξέρχεται στις ανάγκες τους και μας δόθηκε η απάντηση. 

Και σας ρωτάμε:

 Αντιπολιτεύεστε;

Απεκδυθήκατε τον μανδύα του συνδικαλισμού και μείνατε γυμνοί εσείς και οι πολιτικές, κομματικές και προσωπικές σκοπιμότητες που προφανώς υπηρετείτε. Διότι όσοι και όσες επιθυμείτε  να εκπροσωπείτε συνδικαλιστικά τους συναδέλφους σας εργαζόμενους και να τους ενώνετε σε κοινούς αγώνες και διεκδικήσεις, δεν θα είχατε παραμείνει εκκωφαντικά σιωπηλοί όταν:

1.  Όλα τα προηγούμενα έτη εργαζόμενοι συνάδελφοί σας στην καθαριότητα, την ύδρευση και τις ιαματικές πηγές εργαζόταν προς τιμήν τους και Κυριακές και αργίες και βράδυ προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δημότες χωρίς να καταβάλλεται παράλληλα η νόμιμη αμοιβή τους

2. Όλα τα προηγούμενα έτη εργαζόμενοι συνάδελφοί σας ήταν εκτεθειμένοι σε συνθήκες υψηλού εργασιακού κινδύνου, καθώς οδηγούσαν οχήματα και χειριζόταν μηχανήματα έργου, τα οποία παρέμεναν ασυντήρητα, ανασφάλιστα και μάλιστα χωρίς άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας

3. Χάθηκε η ευκαιρία εφόσον δεν προκηρύχτηκαν θέσεις από το Δήμο για τους συμβασιούχους καθαριότητας να προσληφθούν υπό μόνιμο καθεστώς κατά τα προηγούμενα έτη 2017-2018

4. Κατά τα τελευταία έτη δεν χορηγούνταν στους εργαζομένους τα κατά το νόμο Μέσα Ατομικής Προστασίας 

Ποιές ήταν οι ενέργειές σας για όλα τα παραπάνω πέρα από γενικόλογα κείμενα κι ευχολόγια προς δημιουργία εντυπώσεων; Ποιά ήταν τα απτά αποτελέσματα των διεκδικήσεών σας πέρα από εργαζόμενους άλλους κυριολεκτικά στον “αέρα” κι άλλους στα δικαστήρια; Διότι δεν έχουμε δει κάτι άλλο εκτός από συστηματική διαστρέβλωση (κανείς δε μίλησε για επταήμερη εργασία, γι’ αυτό ξαναδιαβάστε και το νομοθετικό πλαίσιο), ψεύδη (οι εργαζόμενοι λαμβάνουν κανονικά τις νόμιμες απογευματινές υπερωρίες), συκοφαντία ( χωρίς να κατονομάζετε, εκτοξεύετε αόριστες καταγγελίες για δήθεν απειλές και προσωπικές επιθέσεις που δέχεστε από την Διοίκηση).

Η βασική διαφορά μας έγκειται στο γεγονός ότι εμείς εκτός από ότι προγραμματίζουμε μόνιμες προσλήψεις, ακούμε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους και είμαστε εδώ για να αποκαταστήσουμε όποια αδικία έχουν υποστεί τα προηγούμενα χρόνια. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μας το ζήτησαν κι εμείς το κάνουμε πράξη. Ούτε διαιρούμε εργαζόμενους για να βασιλεύουμε, ούτε πολλαπλασιάζουμε προβλήματα για να δικαιολογούμε την ύπαρξή μας.

Σας επιστρέφουμε αυτούσια τα περί εμπάθειας, περί συντάκτη του δελτίου τύπου και έκθεσης του υπογράφοντα, περί κορωνών, αυλών και αυλικών κι άλλα προσφιλή σε εσάς και την επαγγελματική ρητορική σας διότι πολύ απλά κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. ‘Αλλωστε όπως έχετε καταλάβει οι πολίτες της Ικαρίας όχι μόνο βαρέθηκαν αλλά κι αποδοκίμασαν αυτό το τροπάριο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: